Pro Voluntarius-díjat kapott Perényi Szilvia
2023. december 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára kiemelt jelentőségűnek és fontosságúnak nevezte az Isten, a haza és embertársaink önkéntes szolgálatát a Pro Voluntarius-díj, valamint a Magyar Fiatalokért-díj átadási ünnepségén, amelyen Perényi Szilvia munkásságát is elismerték.

Jelentős elismerésben részesült dr. Perényi Szilvia, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportmenedzsment Tanszékének egyetemi docense, a magyar önkéntesmozgalom kiemelkedő alakja: a decemberben Budapesten megrendezett díjátadón a kultúráért és innovációért felelős miniszter által adományozható Pro Voluntarius-díjat vehetett át a több nemzetközi rendezvényen az önkéntesmunka megszervezéséért és koordinálásáért. Az ünnepségen – amelyen a Magyar Fiatalokért-díjasokat is köszöntöttek – Stéger Endre gordonkaművész, a Bécsi Zeneművészeti Egyetem hallgatója, a Virtuózok különdíjasa és Lugosi Ali Junior Príma-díjas klarinétművész, a Virtuózok abszolút győztese adott műsort. Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) fiatalokért felelős helyettes államtitkára kiemelt jelentőségűnek és fontosságúnak nevezte az Isten, a haza és embertársaink önkéntes szolgálatát.

„Idén augusztusban Budapest rendezte az atlétikai világbajnokságot, amelyen az volt a célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az önkéntesség fontosságára, arra, hogy az önkéntesek az esemény motorjaként szívvel-lélekkel végzik feladataikat. Ez sikerült is, odaadásukért nemzetközi Fair Play-díjat kaptak – mondta megkeresésünkre Perényi Szilvia. – Csodálatos élménnyel gazdagodtunk a budapesti atlétikai világbajnokságon, különböző generációk találkozhattak, és tudtak önkénteskedni. A Pro Voluntarius-díj természetesen óriási öröm és büszkeség számomra, de úgy gondolom, hogy ez az elismerés valójában az önkénteseké és az önkéntes program szervezésében közreműködő közel száz munkatársé, koordinátoré is.”

Pro Voluntarius díjat kapott Perényi Szilvia 1

Perényi Szilvia először 1989-ben, a budapesti fedett pályás atlétikai világbajnokságon önkénteskedett, az 1993-as budapesti tornász-világbajnokságon már a szervezői munkát segítette, első nagy koordinációs feladatát pedig az 1996-os atlantai paralimpián kapta meg a szervezőbizottság tagjaként.

Kiemelkedő munkáját ismerték most el a Pro Voluntarius-díjjal.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!