Valenciai Egyetemeken jártunk
2023. december 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

December 12-én és 13-án a Valenciai Katolikus Egyetem torrenti kampuszán és a Valenciai Egyetem sport karán tett látogatást a TF delegációja.

Szabó Péter, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportmenedzsment Tanszékének oktatója és Sztojalovszky Gabriella, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (NKI) koordinátora először a Valenciai Katolikus Egyetem (VKE) torrenti kampuszára látogatott el, ahol a spanyol egyetem oktatója és Erasmus-koordinátora, dr. Florentino Huertas fogadta őket.

A Valenciai Egyetemeken jártunk

A felek több témát is megvitattak, többek között a diákcsereprogram és mobilitási ablak kialakításának lehetőségét, valamint azt, hogy a két intézmény barátságos mérkőzéseket játszik kosárlabdában, labdarúgásban és kézilabdában, mindkét intézményben.

Dr. Huertas elmondta, hogy a VKE diákjainak minden tantárgyát elfogadják, amelyet a TF-en tanulnak, és nem kell megismételniük őket spanyol nyelven. A felek megegyeztek abban, hogy szívesen részt vesznek a fogyatékossággal élők sportja téma feldolgozásában, amelyet webináriumokon és egyhetes, hibrid program, az úgynevezett Kevert Típusú Intenzív Program (BIP: Blended Intensive Program) keretében vitatnak meg.

December 13-án a Valenciai Egyetem (VE) sport karán Joan Colomer, a VE adaptálttestnevelés-oktató és Erasmus-koordinátora és Maria Huertas Gonzalez Serrano sportmenedzsment-oktató fogadta küldöttségünket.

A Valenciai Egyetemeken jártunk 3

A spanyol egyetem képviselői meghívást kaptak TF 100 keretében esedékes EASM 2025 konferenciára.

A két intézmény közös programot szeretne indítani jövőre inkluzív sport témában akár webinárium, akár egyhetes intenzív hibrid program vagy rövid ciklusú program keretében. Megteremtik a diákcsere- és mobilitási ablak lehetőségeit, továbbá megegyeztek egy közös infrastruktúramenedzsment-program elindításáról, valamint arról, hogy kétféleképpen is együttműködnek a sportmenedzsmentképzés terén.

Ezenfelül egyetemünk meghívást kapott a VE április végi nemzetközi hetére, amelynek során Szabó Péter (Sportmenedzsment) és Sztojalovszky Gabriella (Fogyatékossági sport – ASD-gyermekek sporttevékenysége) előadóként vesz részt. Cserébe a TF meghívta a VE képviselőit a jövő áprilisban sorra kerülő Nemzetközi Napokra.

A Valenciai Egyetemeken jártunk 4 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!