A TF-fel kíván partnerséget kialakítani a Brigham Young University
2023. december 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A nemzetközi és a tudományos együttműködés előmozdítása érdekében tett jelentős lépés részeként az amerikai Utah államban található Brigham Young University (BYU) küldöttsége nemrég látogatást tett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen.

A látogatás célja az volt, hogy a felek megvitassák a TF Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszéke és a BYU közötti kutatási együttműködés folytatásának lehetőségét, továbbá, hogy megteremtsék a két tekintélyes intézmény közötti jövőbeni partnerség alapjait. 

A dr. Wayne Johnson és dr. Ron Hager vezette BYU-kutatócsoport folytatta a 2022-ben a TF-fel megkezdett kutatási projektjét. Camille Nguyen, a BYU mesterszakos hallgatója a TF Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékének munkatársai, Molnár Dóra és dr. Uvacsek Martina közreműködésével, Lukács Dénes vízilabdaedző és dr. Leonidasz Petridisz tudományos főmunkatárs nélkülözhetetlen segítségével végzett kutatásokat a magyar vízilabdázókkal kapcsolatban. Vizsgálatuk célja az volt, hogy megismerjék az Achilles-ín adaptációját a vízilabdaedzések során. A két hét alatt több mint 60 játékossal végeztek méréseket.

A BYU küldöttjeit a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága is fogadta. A felek megvitatták az együttműködés lehetséges területeit. A tervezett együttműködések között szerepel, hogy a BYU oktatói előadóként és résztvevőként egyaránt közreműködnek a TF szervezte webináriumokon, mely az RRF nemzetköziesítési stratégia része, a BYU-hallgatókból álló csoportok Magyarországra látogatnak a célból, hogy a BYU éves „Study Abroad” programjának részeként rövid ciklusú programokon vegyenek részt, és végül, de nem utolsósorban, hogy a felek további közös kutatási projekteket dolgozzanak ki. Elkötelezettségük bizonyítékaként a két intézmény megállapodott abban, hogy a közeljövőben szándéknyilatkozatot ír alá.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!