Nemzetközi Hét St. Pöltenben
2023. december 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Európa számos felsőoktatási intézménye képviseltette magát Ausztriában, ahol a TF St. Pölten-i partneregyeteme továbbképzést szervezett a felsőoktatás nemzetköziesítésében dolgozó kollégáknak.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ausztriai partneregyeteme, St. Pölten-i Egyetem Nemzetközi Hét keretében továbbképzést szervezett a felsőoktatás nemzetköziesítésében dolgozó kollégák számára. Az Európa számos felsőoktatási intézményéből érkezők színvonalas előadásokon, workshopokon vettek részt többek között az angol nyelvű nemzetközi képzéseket, a különböző Erasmus-projekteket és a rövid képzések szervezését érintő témákban.

Nemzetközi Hét St. Pöltenben 2

Az utolsó napon mini egyetemi vásárt rendeztek a szervezők, ahol a TF saját asztalt kapva népszerűsíthette képzéseit a diákok számára, s ez a program alkalmat kínált az TF-fel eddig kapcsolatban nem álló egyetemek megismerésére.

Egyetemünket hét fős csapat képviselte St. Pöltenben. A partneregyetem dietetika részlegének vezetőjével, prof. Gabriele Karnerrel a TF Sport-táplálkozástudományi Központjából Szakszon Flóra és Jenes-Kis Virág dietetikusok, valamint a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságról Ammerling Vivien és Gaál Zsombor koordinátorok találkoztak. Prof. Karner végigvezette a magyar vendégeket a dietetikus oktatásban kiemelt három terület helyiségein: a konzultációs szobán, ahol színészek testesítik meg a pácienseket és a konzultáció végén kommunikációval kapcsolatos tanácsokat is adnak a kérdező hallgatónak; a testösszetétel- és energiafelhasználás-mérés helységén, valamint a tankonyhán, ahol modern körülmények között van lehetőségük a hallgatóknak ételek elkészítésére és kóstolására. A körbevezetés idején és azt követően is szóba került az osztrák és a magyar dietetikusi képzés alap-, mester- és posztgraduális szinten. Ennek kapcsán együttműködési lehetősége is felvetődött közös képzések formájában sportdietetikai témában. Az osztrák fél nyitott volt rövidebb és hosszabb képzési formákra, együttműködésekre.

Nemzetközi Hét St. Pöltenben 01

A TF Kommunikáció és Rendezvényszervezési Osztályáról Kerekes Eszter és Mórucz-Ilyés Boglárka, valamint az NKI-ról Koppa Györgyi találkozott a St. Pölten-i partner vezető rendezvényszervezőjével, Marlene Hochreiterrel, akivel eszmét cseréltek a két egyetem rendezvényszervezési tapasztalatairól, s az osztrák partner meghívást kapott Budapestre, hogy élőben is élvezhesse a TF egyik rendezvényét.

A Nemzetközi Kapcsolatok Irodába a TF-delegáció NKI-s tagjai, Ammerling Vivien, Gaál Zsombor és Koppa Györgyi nemzetközi koordinátorok látogattak el. Claudia Grötzl személyzeti és Judith Dürnberger hallgatói mobilitási koordinátorral találkoztak és a két egyetem közötti kapcsolatok, jövőbeni együttműködés formáit taglalták. A két egyetem 2023 novemberében új intézményközi szerződést írt alá, amelynek keretében mindkét fél várja a mobilitások és közös képzések megvalósulását.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!