Sós Csaba zárja a "Sikeres edzői életpályamodell" című előadássorozatot
2023. november 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, egyetemünk oktatója tart előadást a nagy edzőelődökről november 28-án, kedd délután fél négykor az Athén teremben.

Szeptemberben „Sikeres edzői életpályamodell” címmel új, szabadon választható tantárgy indult a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF).

A kurzus során hazai edzőnagyságok és edzőlegendák beszéltek a szakma szépségeiről és buktatóiról, a sikerhez vezető edzői filozófiáról, a trénerek munkája mögött álló szakmai, érzelmi és mentális töltetről.

Az előadássorozat utolsó állomásán november 28-án, kedden 15.30 órakor a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, a TF oktatója, az Úszó és Vizi Sportok Tanszék korábbi vezetője, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi tagja, prof. dr. Sós Csaba lép a hallgatóság elé. Előadásában részletesen taglalja a legsikeresebb magyar úszóedzők szakmai munkáját, sikerük hátterét. Ennek kapcsán többek között szóba kerül az úszópápa, Széchy Tamás is.

Sós Csaba a KSI-ben kezdett el úszni, majd a Bp. Honvéd sportolója lett. Három olimpián - 1972, 1976, 1980 - is részt vett, ám legnagyobb sikerét az 1977-es kontinenstornán érte el, ahol 400 méter vegyesen bronzérmet nyert.

1979-ben szerzett edzői oklevelet a TF-en, amelyhez 1987-ben csatlakozott. 1980-tól tevékenykedik trénerként, dolgozott a Bp. Spartacusban és az FTC-ben. 1986 és 1990 között a honi szövetség edzőbizottságának tagja volt. 1996-ban mesteredzői címet kapott, 2021-ben pedig a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.  Jövő januárban lesz hatodik éve, hogy a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, 2009 óta pedig a paraúszók felkészülését segíti kapitányként.

A mesteredző előadására az alábbi linken kell regisztrálnunk, kivéve azokat a TF-es hallgatókat, akik választható tárgyként kísérik figyelemmel az előadássorozatot.

2023. november 28. Prof. Dr. Sós Csaba (úszás) >>>

Az előadássorozat december 5-én zárul kerekasztal-beszélgetéssel, amelynek során sikeres edzők és sportvezetők szólalnak meg.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!