Dávid Kornél a TF-en Mészáros Lajos kosárlabda-mesteredző tolmácsolásában
2023. november 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Honvéd korábbi válogatott játékosa, illetve a férfiválogatott szövetségi kapitánya november 14-én, kedden látogat egyetemünkre a „Sikeres edzői életpályamodell” című előadássorozat következő állomásán, és többek között Dávid Kornél volt NBA-s játékos életpályájáról is beszél.

Ez év szeptemberében „Sikeres edzői életpályamodell” címmel új, szabadon választható tantárgy indult a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen (TF).

A kurzus során – amelyen hazai edzőnagyságok és edzőlegendák tartanak előadást – terítékre kerül a tehetséggondozás, az ehhez kapcsolódó módszertani tudás és eszközök, valamint a személyiségfejlesztés legfontosabb kérdései.

November 14-én, kedden 15.30 órakor a kosárlabda szerelmesei Mészáros Lajos MKOSZ-életműdíjas mesteredző „Élet, pálya, modell” című előadását hallgathatják meg az érdeklődők, amelynek során a szakember kitér többek között az edzők szerteágazó munkájára, a tehetséggondozásra, a felnőttcsapatok menedzselésére és a sportpszichológia szerepére. Különösen izgalmasnak ígérkezik a Dávid Kornél korábbi NBA-s kosaras életpályájáról szóló előadásbetétje.

Mészáros Lajos játékosként tíz éven át szolgálta a Budapest Honvédot, de TF-es tanulmányai során megfordult a TFSE-ben is. A TF-en először testnevelő tanári, majd később szakedzői diplomát szerzett. Többször volt a Bp. Honvéd és a magyar férfi kosárlabda-válogatott edzője, illetve szövetségi kapitánya, és sikeres sportvezetőként is letette névjegyét.   

A mesteredző előadására az alábbi linken kell regisztrálnunk, kivéve azokat a TF-es hallgatókat, akik választható tárgyként jelölték meg az előadássorozatot.

2023. november 14, Mészáros Lajos (kosárlabda) >>>

Fotó: Wbasket

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!