SMSZ-emlékdíjat kapott a Dr. Koltai Jenő Sportközpont
2023. november 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége emlékdíját vehette át csütörtökön a TF Csörsz utcai létesítményéért prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ebben az évben a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem idén szeptemberben átadott Csörsz utcai, dr. Koltai Jenő nevét viselő sportközpontja kapta a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége (SMSZ) 2004 óta, a hazai sportlétesítményeknek adományozott emlékdíját.

A kitüntetést Tompa Andor, az SMSZ elnökségi tagja adta át prof. dr. h. c. Mocsai Lajosnak, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökének a sportkomplexum VIP termében.

SMSZ emlékdíjat kapott a Dr. Koltai Jenő Sportközpont

Az átadóünnepségen Mocsai Lajos emlékeztetett, hosszú út vezetett el odáig, amíg az egyetem korábbi, 2015-ben leégett, 3000 négyzetméteres sportcsarnoka helyett immáron a Csörsz utcában új, az egyetemhez méltó új, impozáns sportkomplexum épült, amely dr. Koltai Jenő nevét viseli.

A kuratórium elnöke beszédében kiemelte, a TF hosszú távú célja, hogy a kampusz Déli pályaudvar felüli része is megújuljon, hiszen a Csörsz utcai sportközpont jelenleg a gyakorlati órák csupán 40 százalékának tud otthont adni, tornázni és úszni továbbra is más helyszínekre járnak a hallgatók.

Az eseményen „Sportlétesítmény-menedzserek a létesítmények élén” címmel prof. dr. Géczi Gábor, a Gazdaság- és Társadalomtudományi Intézet igazgatója, a Sportmenedzsment tanszék vezetője tartott előadást.

Eddig olyan létesítmények részesültek az elismerésben, mint a Puskás Ferenc nevét viselő labdarúgó-akadémia edzőközpontja vagy éppen a Miskolci Városi Sportközpont.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!