A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem hallgatói és oktatói jártak a TF-en
2023. október 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2023. október 2. és 6. között egyetemünkre látogatott a Sapientia EMTE Sepsiszentgyörgyi Karának tizenöt sport- és edzőképző szakos hallgatója, valamint négy kísérő tanára.

A csoportot dr. Freyer Tamás, a Sapientia Egyetem és a TF közös edzőképzésének programfelelőse kísérte. Az ötnapos látogatás szakmai és kulturális programokat is tartalmazott.

Kedden a TF campusára látogattak a hallgatók, ahol dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes bemutatta az egyetem működését, dr. habil. Kádár Judit igazgatóasszony a nemzetközi mobilitási lehetőségeket és együttműködéseket vázolta fel, továbbá a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának munkatársai bemutatták a campust és a Dr. Koltai Jenő Sportközpontot.

Délután az MTK labdarúgó-akadémiára látogatott el a csapat, ahol Forrás Zoltán általános és Székely Zsolt szakmai igazgató fogadta őket, és röviden bemutatta az akadémia működését és eszményeit. Zsombori Regő sportélettani csoportvezető az ott alkalmazott teljesítménydiagnosztikai eljárásokat ismertette, majd megtekinthettek egy edzést. Szerdán cselgáncselméleti és gyakorlati napot tartott dr. Németh Endre, a Küzdősportok Tanszékének vezetője, majd rendhagyó budapesti városnézésre került sor Koppa Györgyi, a TF nemzetközi kapcsolatok koordinátorának vezetésével.

A látogatás zárónapján a VI. Sport és Innováció Konferencián vehettek részt a vendégek, ahol nemzetközi sportszakemberek plenáris előadásait, számos sportszakmai szekcióülést és kiállítást követhettek nyomon.

Összegezve elmondható, szakmailag és közösségépítő programként is rendkívül sikeres volt az erdélyi edzőképző szak tanulmányi útja.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!