Szalma László mesteredzői, Rácz Levente MET továbbképzései díjat kapott 
2023. szeptember 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar edzők napja alkalmából díjátadó gálát tartottak vasárnap az Athén teremben. Az ünnepség keretében Szalma László, a TF Atlétika Tanszékének docense mesteredzői díjat vehetett át, dr. Rácz Levente, a Kineziológiai Tanszék vezetője pedig MET továbbképzései díjban részesült.

A magyar edzők napja alkalmából szeptember 24-én, vasárnap díjátadó gálát tartottak a TF Athén termében. Átadták az edzői szakma legnagyobb elismeréseit: a mesteredzői díjakat, az életműdíjakat, a dr. Ormai László-díjat és az Év Utánpótlásedzője díjat.

Az ünnepségen részt vett többek között dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, a Nemzet Sportolója, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, prof. dr. Sterbenz Tamás, egyetemünk rektora, Fábián László, a MOB főtitkára, Schmidt Gábor helyettes államtitkár, a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, prof. dr. Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya, az Úszás és Vízi Sportok Tanszékének egyetemi tanára, valamint dr. Kemény Dénes, a mesteredzői kollégium elnöke.

Szalma László mesteredzői Rácz Levente MET továbbképzései díjat kapott 001

Az eseményt Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának (MET) elnöke nyitotta meg, kiemelve, hogy a díjátadó helyszíne azért különösen fontos, mert a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a magyar sportsikerek bölcsője.

A díjátadó előtti beszédekben felvetődött a mesterséges intelligencia (AI) térnyerése és beszivárgása is a sportba. Prof. dr. h. c. Mocsai Lajos beszédében kiemelte azokat az értéket, amelyeket az AI nem tud pótolni: a részcélok betartását, a közösség építését, a felelősségvállalást, a kiegyensúlyozott értékrend kialakítását, a mester és tanítvány kapcsolatát, a TF kiemelt szerepét (a Magyarországon eddig díjazott mintegy hatszáz mesteredző 99 százaléka innen került ki), a tanítványok jellemfejlesztését, a belső motiváció fenntartását és a profi hozzáállást.

„Az edzők mindig téthelyzetben dolgoznak, és aki évtizedeken át képes arra, hogy ezt ilyen körülmények között magas szinten végezze, az a mesteredző” – tette hozzá Mocsai Lajos.

Szalma László mesteredzői Rácz Levente MET továbbképzései díjat kapott 002

Külön öröm számunkra, hogy Szalma László, a TF Atlétika Tanszékének vezetője mesteredzői díjat vehetett át, dr. Rácz Levente, a Kineziológiai Tanszák vezetője pedig MET továbbképzései díjban részesült.

A 2023. évi mesteredzői díjat Hüttner Csaba (kajak-kenu), Plagányi Zsolt (úszás), Szalma László (atlétika), az életműdíjat Mészáros Györgyné (ritmikus sportgimnasztika), Osztie Géza (torna), Hubik András (kajak-kenu), Kámán Ferenc (atlétika), Koós Hutás László (atlétika), Ördögh István (súlyemelés), Péczely Szabolcs (labdarúgás) és Struhács György (birkózás) kapta meg, a dr. Ormai László-díj Varga Zsolthoz (vízilabda) került, míg az év utánpótlásedzője Sótonyi László (kézilabda) lett. A MET továbbképzései díjait Rácz Levente, Pozsonyi Zsolt erőnléti edző és,Kis Virág karateedző kapta.

Az elismeréseket Schmidt Gábor, Molnár Zoltán, Schmitt Pál és Kemény Dénes adta át a 2023-es év díjazottjainak.

Forrás: nso.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!