Végső búcsút vettünk Gabi nénitől
2023. szeptember 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Óbudai temetőben kísérték utolsó útjára csütörtökön a magyar röplabda augusztusban 95 éves korában elhunyt edzőlegendáját, Kotsis Attiláné Gabi nénit. 

Csütörtök kora délután nemcsak a család, a rokonság, hanem a magyar röplabda-történelem kiemelkedő alakjai is felvonultak a magyar sport legendás alakja, az augusztus 17-én 95 évesen elhunyt Kotsis Attiláné búcsúztatásán. 

A szertartáson egyetemünket prof. dr. Sterbenz Tamás rektor, dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes, Németh Lajos, a TFSE elnöke, valamint Vizkeleti László képviselte.

Végső búcsút vettünk Kotsis Attilánétól Gabi nénitől 1

A magyar röplabdasport legendás alakja 1961-ben szerzett diplomát a TF-en. Legnagyobb sikereit a magyar női válogatott szövetségi kapitányaként érte el: három olimpiára is kivezette az együttest, amely 1976-ban és 1980-ban egyaránt a négy között végzett, 1972-ben pedig ötödik lett. Edzői pályafutása során ugyancsak kiemelkedő siker volt az 1975-ös belgrádi Európa-bajnokság: irányításával ezüstérmet szerzett a magyar válogatott, amelyet akkoriban nemcsak a kontinens, hanem a világ legjobbjai között tartottak számon.

Edzői pályafutása során a TFSE-t is vezethette, még 81 évesen is: 2009-ben tért vissza trénerként a felnőtt női csapathoz, s az akkoriban NB II-es gárdát egy évvel később veretlenül juttatta vissza az NB I-be.

Fotó: Koncz Márton

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!