Négyfős indiai sportkövetség látogatott a TF-re
2023. szeptember 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az Indiai Ifjúsági és Sportminisztérium alá tartozó Indiai Sporthatóság (SAI) képviselői látogattak egyetemünkre augusztus 25-én, hogy megbeszélést folytassanak a két szervezet közötti együttműködés lehetőségeiről.

A négyfős indiai delegációt – Sh. Sandip Pradhan főigazgatót, Ms. Ritu Pathik ügyvezető igazgatót, prof. Kalpana Sharma tudományos igazgatót és Sh. Ashok Kumar vívóedzőt – dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes, a Sportjáték Tanszék vezetője, prof. dr. Radák Zsolt tudományos és innovációs rektorhelyettes, a Molekuláris Edzésélettani Kutató Központ igazgatója, dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (NKI) vezetője, valamint dr. Kalmár Zsuzsanna, a Torna, RG, Tánc és Aerobik Tanszék vezetője fogadta.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) felajánlotta, hogy a SAI képviselői részt vehessenek az egyetem rövid ciklusú képzésein (edzőképzés) és a sportdiplomáciai posztgraduális programban.

Négyfős indiai sportkövetség látogatott a TF re 1

Ezenkívül a TF és a SAI a jövőben együttműködik kapacitásépítésben, és a tervek szerint intézményünk nemzetközi edzőképző tanfolyamokat szervez kizárólag az SAI részére.

A két fél megállapodott abban, hogy a Nemzetközi Kreditmobilitás (ICM) keretében létrehozzák a kettősdiploma-programot (Double Degree), a TF szakemberei pedig részt vesznek a tervezett Indiai Nemzeti Sportegyetem létrehozásában.

A gyümölcsöző találkozó egyetemi túrával zárult.

Az Indiai Sporthatóságot az indiai kormány ifjúsági és sportminisztériuma hozta létre még 1984-ben azzal a céllal, hogy elősegítse az indiai sport fejlesztését.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!