A TF is részt vett a Nemzetközi Sportdiplomáciai Konferencián
2023. július 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 28. és 29. között a baszkföldi városban, San Sebastian/Donostiában rendezték meg a Nemzetközi Sportdiplomáciai Konferenciát, amelyen egyetemünket Csele Gábor, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának (NKI) munkatársa képviselte.

A konferencia fontos esemény volt, hiszen globális vezetőket, döntéshozókat és neves intézmények képviselőit ültette egy asztalhoz. A rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a sportdiplomácia szerepét a nemzetközi együttműködés erősítésében. Csele Gábor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem képviselője, az NKI munkatársa is jelen volt a konferencián, hangsúlyozva egyetemünk elkötelezettségét a sportdiplomácia területén.

A konferencián jelen lévők a sportdiplomácia különböző aspektusait vizsgálták, beleértve a nagyszabású sportesemények rendezését, a fiatalok közötti csereprogramokat és a sport társadalmi fejlődésre gyakorolt hatását. A beszélgetések rámutattak, hogy a sport képes átlépni a politikai határokat, és egységet, közös értékeket és együttműködést teremt.

A konferencia sikeres esettanulmányokat mutatott be, amelyek illusztrálták a sportdiplomácia meghatározó szerepét a határok lebontásában, a konfliktusok feloldásában és a nemzetek közötti párbeszéd előmozdításában. A sport hatékony eszköz, hogy elősegítse a békét, az inklúziót és egymás megértését.

A sportdiplomácia azt is lehetővé teszi, hogy előmozdítsa a kulturális cserét, az emberi kapcsolatokat és a kölcsönös tanulást. A konferencia arra ösztönözte a résztvevőket, hogy használják ki a sportdiplomáciában rejlő lehetőségeket a nemzetközi kapcsolatok erősítésében, és segítsék elő a globális megértést egy összekapcsolt és békésebb világ felé vezető úton.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!