TEKA-kutatásból szakmai konferencia
2023. május 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 27-én, a Magyar Sport házában rendezték a „Nők a magyar teniszéletben” című szakmai konferenciát, amelynek szervezője dr. Gál Andrea, a TF Társadalomtudományi Tanszékének vezetője volt.

„A rendezvény ötletét az adta, hogy tavaly támogatást nyertem kutatótársammal, Orbán-Sebestyén Katalinnal a TEKA belső pályázati rendszerében, aminek köszönhetően lebonyolíthattunk egy kérdőíves kutatást női teniszedzők körében. Miután tagja vagyok a Magyar Teniszszövetség női bizottságának, úgy gondoltam, talán a sportág fejlődését is tudom segíteni azzal, ha nem csupán publikáció formájában, hanem egy konferencia keretében is közöljük az eredményeinket. Végül a Magyar Sporttudományi Társaság sportszociológiai bizottságával közösen szerveztük meg az eseményt, amelyet dr. Tóth Miklós, az MSTT elnöke, valamint Sütő Csilla, az MTSZ főtitkára nyitott meg. A konferencián nemcsak jómagam, hanem a Sportjáték Tanszék tanársegédje, Dékány Marcell, valamint Orbán-Sebestyén Katalin is előadást tartott, a hallgatóság soraiban pedig egyetemünk nagykövete, Schmittné Makray Katalin, a Vasas SC elnöke, Markovits László, illetve több korábbi első osztályú teniszjátékos is helyet foglalt” – mondta el a tanszékvezető asszony.

A programban két meglepetés is várta a résztvevőket: először Mary Pierce, kétszeres egyéni Grand Slam-bajnok francia teniszező, majd Judy Murray, az egyik legnagyobb nevű női teniszedző köszöntötte a magyar teniszbarátokat.

Az esemény kerekasztal-beszélgetéssel zárult, melyben a női bizottság elnöke, a Martina Navratilovával párosban Grand Slam-győztes Temesvári Andrea, valamint tanítványa, az Austral Openen a hallássérültek versenyén diadalmaskodó Máthé Gábor válaszolt a kérdésekre Schmitt Gréta, az MTSZ elnökségi tagja és Noszek Péter, egykori teniszező, jelenleg a Nestlé Hungária Kft. ügyvezetője társaságában.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!