Társult tagja lesz a TF az Európai Egyetemi Sportszövetségnek
2023. április 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Minden bizonnyal az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) társult tagja lesz a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem. A tagfelvételi kérelmet az EUSA októberi közgyűlésén bírálják el.

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) a kontinens legnagyobb egyetemi sportszervezete, amely több mint negyven ország egyetemi sportszövetségét tömöríti. Az 1999-ben alakult szervezet rendezi többek között az Európai Egyetemi Játékokat (EEJ) és az Európai Egyetemi Bajnokságokat (EEB) különböző sportágakban.

Az EUSA-nak eddig csak nemzeti egyetemi sportszövetségek lehettek tagjai, ám egy új kezdeményezésnek köszönhetően most már európai egyetemek is csatlakozhatnak a szervezethez, méghozzá társult tagként.

Amint azt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségtől (MEFS) megtudtuk – csak emlékeztetőül: a MEFS mostani elnöke prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke –, a TF is pályázik, hogy társult tag lehessen. Egyetemünk kérelmét az EUSA októberi közgyűlésén bírálják el, vélhetően kedvezően.

A TF második lett az egyetemek rangsorában a tavalyi lódzi Európai Egyetemi Játékokon, továbbá 2017 és 2022 között összesen 27 érmet nyert az EEJ-ken és az EEB-ken.

Az EUSA társult tagjai beléphetnek az EUSA Egyetemek Klubjába, az egyetem hallgatói és delegációjának tagjai kedvezőbb nevezési díj ellenében vehetnek részt az EUSA rendezvényein, elsőbbséget élveznek az EUSA sport- és oktatási rendezvényei szervezőinek kiválasztásában, valamint használhatják az EUSA társult tagja logóját az intézmény népszerűsítésében.

Fotó: EUSA

Társult tagja lesz a TF az Európai Egyetemi Sportszövetségnek

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!