Újabb jó hangulatú Masters Club találkozó
2023. április 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Március 29-én ismét találkoztak a közel egy éve alakult TF Masters Club tagjai a Róma teremben. Az immáron a Társadalmi Kapcsolatok Irodához tartozó és szervesen az Alumni tevékenységekhez kapcsolódó események célja, hogy elősegítsék a rendszeres kapcsolattartást a nyugdíjas TF-oktatókkal, valamint aktív közösségként működve lehetőséget adjanak az egyetemmel kapcsolatos friss információk megosztására és az ezekkel kapcsolatos diskurzusokra.

A szerdai találkozó programjának középpontjában dr. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes bemutatkozása állt, aki rövid tájékoztatást adott a TF jelenlegi képzéseiről, az aktuális felvételi eredményekről és tendenciákról. A klub tagjai közül többen is elmondták véleményüket a hallottakról, melyekre a rektorhelyettes úr hosszabb-rövidebb formában reagált, és egyben biztosította a jelen lévőket arról, hogy meglátásaikat és javaslataikat megfontolja az elkövetkezőkben.

Újabb jó hangulatú Masters Club találkozó 2

Ezt követően dr. Szikora Katalin és dr. Sebestyén László felvázolta a klubtagoknak az egyetemtörténeti gyűjtemény létrehozására vonatkozó terveket. A tanárnő elmondta, hogy a gyűjtemény alapját a TF egykori professzora, dr. Takács Ferenc által az egyetemre hagyományozott, mintegy 80 db relikvia adja.  A rendezvényre prof. dr. h.c. Mocsai Lajos rendelkezésre bocsájtotta a birtokában lévő bronz Puskás Ferenc szobrot, illetve egy Mező Ferenc által írt TF-történeti könyvet, melyek szintén a gyűjteménybe kerülnek majd. Sebestyén László ezzel kapcsolatosan felkérte a klubtagokat, hogy amennyiben módjukban áll, hasonló régi tárgyakkal, kiadványokkal gazdagítsák a tervezett „TF 100”, vagyis az egyetem centenáriumi évében rendezendő kiállítást. A megjelentek közül többen azonnal jelezték is, hogy tudnak segíteni a kollekció bővítésében.

Ezen az ülésen sem maradt el az aktuális születésnaposok köszöntése, az ünnepeltek egy-egy TF-es bort kaptak ajándékba. Az est a korábbi alkalmakhoz hasonlóan jó hangulatú vacsorával zárult.

Újabb jó hangulatú Masters Club találkozó

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!