A TF oktatói tartottak tréninget kajakedzőknek
2023. április 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Fontos témában tartott előadást kajakedzők számára március 30-án a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Társadalomtudományi Tanszékének két munkatársa, dr. habil. Gál Andrea tanszékvezető és dr. Dóczi Tamás egyetemi docens.

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia és a TF között korábban megkötött sportszakmai együttműködés keretében kérte fel a hazai szövetség dr. Gál Andreát és dr. Dóczi Tamást edzői workshopok szervezésére.

Az első alkalommal a két szakember a drop-out, vagyis a sportágban előforduló lemorzsolódás kérdését járta körbe. A csaknem háromórás interaktív esemény csak az első állomása volt annak a tudományos programsorozatnak, amelynek során a jövőben az akadémián sportoló gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó edzők számára a korosztályi sajátosságokkal, a sportolói léttel összefüggő kihívásokkal, illetve a sport társadalmi funkcióira történő reflektálással kapcsolatos előadásokat tartanak.

A közös munka részeként a két szakember több alkalommal is beszél majd a szülőknek olyan jelenségekről és problémákról, amelyekkel gyermekeik sportkarrierje során szembesülhetnek. A releváns témák rövid tanulmányok formájában rendszeresen helyet kapnak az akadémia Szakmai Szemléjében. Egyetemünk munkatársai emellett általános és sportszociológiai kutatásokat is végeznek, amelyek eredményei és következtetései a kajak-kenu szakemberek szerint hatékonyan segíthetik az élsport és utánpótlás-nevelés sukorói fellegvárának sikeres működését.

Fotó: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia / Facebook

A TF oktatói tartottak tréninget kajakedzőknek

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!