Megyei első osztályban futballozik a TF-en rendezett plankverseny bajnoka
2023. február 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Mint arról már beszámoltunk, szerdán a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportvizsgaközpontjának „rendezésében” a US Marines tagjai látogattak el a TF-re, hogy amolyan félévnyitó edzés keretében jól megmozgassák az intézmény hallgatóit, tanárait és munkatársait az aulában. 

Megyei első osztályban futballozik a TF en rendezett plankverseny bajnoka

A színes és élvezetes program plankversennyel zárult, az volt a kérdés: ki tud a legtovább úgynevezett plankpozícióban maradni? Nos, a hölgyek viadalát a Campus Főigazgatóság ügyvivő szakértője, Balogh Boglárka nyerte meg, aki csaknem hat percig tartotta a pozíciót, míg az uraknál Horváth Andorás diadalmaskodott 6:57 perces eredménnyel – vele beszélgettünk.

„Valójában minden másnap szoktam plankelni hasedzés keretében, szóval, gyakorlatban vagyok – árulta el érdeklődésünkre a Rekreáció és életmód szak elsőéves hallgatója. – Hogy miként bírtam ilyen sokáig? Nos, előjött belőlem a versenyszellem, a rivalizálás, a győzni akarás. Katonák voltak a versenyen, szólt a zene, a szak- és évfolyamtársak buzdítottak, mindez óriási motivációt jelentett számomra.”

Horváth Andorás a megyei I. osztályban futballozik idehaza, a Ménfőcsanak együttesének középpályása. És aki esetleg azt hinné, hogy a plankelés nem feltétlenül kapcsolódhat a labdarúgáshoz, téved.

„Fontosnak tartom a formában tartás érdekében ezt az edzési módszert, amely abszolút nem elvetendő a futballisták esetében sem. A váz- és a mélyizmok megerősítésére ugyanis tökéletesen alkalmas, ezt gyakorolva csökken a sérülésveszély” – hangsúlyozta a rokonszenves hallgató.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!