Diab on Ice - Gyerekdiabétesz nap a jégen
2023. január 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusai (Jenes- Kis Virág, Shenker-Horváth Kinga, Szakszon Flóra) Martos professzor asszonnyal a Sportos Cukorbetegek Egyesülete és a MentaPRO alapítvány által szervezett „jeges” rendezvényen vettek részt. A négyórás eseményre szombaton a Gyerekdiabétesz nap alkalmával került sor a Budapest Park korcsolyapályáján.

Diab on Ice Gyerekdiabétesz nap a jégen

A gyönyörű, napsütéses időben hosszú sor állt a belépésnél, hiszen csaknem kétszáz I. típusú diabétesszel élő gyermek és családja regisztrált.

A Központ munkatársai „Diabka” energiagolyóval készültek, melynek tápanyagösszetétele, szénhidráttartalma a különleges igényeknek megfelelt, és nem utolsósorban nagyon ízlett a gyermekeknek. Mindannyiunk számára nagyon tanulságos volt, hogy a gyermekek tudatosan, megfontoltan időzítették a kóstolást figyelembe véve szénhidrát-ellátottságukat, vércukorszintjüket.

A dietetikus szakemberek nem bíztak semmit a véletlenre, hiszen az eseményt megelőző napon a Központban az érintett testvérek a szükséges hozzávalókból maguk készíthették el és kóstolhatták meg a sárgabarackos-datolyás energiagolyók prototípusát. 

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem már több éve működik együtt a Sportos Cukorbetegek Egyesületével, legutóbbi közös, nagy sikerű rendezvényre az elmúlt év novemberében a Diabétesz Világnap alkalmával az Egyetemen került sor a HM Sportért felelős államtitkársága támogatásával.

Diab on Ice Gyerekdiabétesz nap a jégen2

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!