Az Üzbég Állami Testnevelési és Sport Egyetemről érkezett látogató a TF-re
2023. január 5.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A közelmúltban egyetemünkre látogatott dr. Szojib Tajbajev (Soyib Tajibaev), az Üzbég Állami Testnevelési és Sport Egyetem oktatója és kutatója. A vendéget a nemzetközi kapcsolatok igazgatóságán Koppa Györgyi partnerkapcsolati referens fogadta.

Az Üzbég Állami Testnevelési és Sport Egyetemről érkezett látogató a TF re

A látogatás során üzbég meghívott találkozott dr. Németh Endrével, a Küzdősportok Tanszék vezetőjével, akivel megbeszélést folytatott a jövőbeni együttműködési lehetőségekről.

Ezután dr. Szilágyi-Utczás Margita, a Sport-táplálkozástudományi Központ vezetője bemutatta az analitikai labort dr. Tajbajevnek, majd Jenes-Kis Virág és Szakszon Flóra adott tájékoztatást az egyetem sporttáplálkozással kapcsolatos szolgálatatásairól, valamint bemutatták a testösszetétel-mérés folyamatát.

Vendégünk végül meglátogatta a Kineziológia Tanszéket is, ahol dr. Kopper Bence bemutatta a mérésekhez használt eszközöket, és ismertette a mérési folyamatokat. A látogatás végén a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságán szándéknyilatkozat-tervezet összeállítására került sor. Bízunk benne, hogy a találkozó után a két intézmény között folytatódik a sikeres együttműködés.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!