Diplomáciai szimulációt tartottak a TF-en
2022. november 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Angol nyelvű diplomáciai szimulációt szervezett a TF Sportvizsgaközpontja november 14-én, hétfőn. A másfél órás játékot az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége támogatta pályázati úton.

Diplomáciai szimulációt tartottak a TF en 1

A nem mindennapi eseményt a nagykövetség képviselői tartották a Sportvizsgaközpont, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága munkatársainak, valamint a sportdiplomácia szakképzés hallgatóinak a Róma teremben.

A szimulációban az Amerikai Diplomáciai Múzeum fejlesztette élményközpontú módszerek segítik a játék résztvevőit a diplomácia gyakorlati oldalának megismerésében, valamint tárgyalástechnikai és konfliktuskezelési készségeik fejlesztésében. A tanulni vágyók a diplomaták szerepébe helyezkedve, kiscsoportos vezetett foglalkozásokon tapasztalhatják meg, hogy a megfelelő tárgyalások során hogyan tudnak minden fél számára elfogadható egyezségre jutni, továbbá megoldásokat találni napjaink súlyos problémáira.

Az olvasással vagy a videónézéssel ellentétben a szimulációs játékok előnye, hogy rendkívül hatékonyak a tárgyalástechnikai és konfliktuskezelési készségek fejlesztésében, ami elsősorban annak köszönhető, hogy az élményeken keresztül megszerzett tudás a legmaradandóbb.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!