Jól szerepeltek a TF-es hallgatók a torna-világbajnokságon
2022. november 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A napokban ért véget az angliai Liverpoolban a tornászok világbajnoksága, amelyen népes küldöttség képviselte a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet.

Jól szerepeltek a TF es hallgatók a torna világbajnokságon

A Torna, RG, Tánc és Aerobik tanszéket vezető dr. Kalmár Zsuzsanna női, dr. Gyulai Gergely egyetemi docens férfivonalon volt pontozóbíró, Draskóczy Imre szövetségi kapitány pedig immár a tanszék főoktatója. Óriási elismerés továbbá a TF-nek, hogy a vb-n szereplő férficsapat valamennyi tagja, Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Kardos Botond, Kiss Balázs és Tomcsányi Benedek az egyetem edzőképzésén tanul! Egyéni összetett versenyben Mészáros Krisztofer a 14., Balázs Krisztián pedig a 15. helyen zárt, míg csapatban 12. helyezést értek el a mieink. Bár Kovács Zsófia nem a TF-re jár, a jelenlegi legjobb magyar tornász kapcsán kiemelendő, hogy a gerenda döntőjében hetedik lett.

kalmar zsuzsa doktori vedese

„A 2024-es párizsi olimpia előkvalifikációs világbajnokságát rendezték meg Liverpoolban. Összesen hetvenkét országból érkeztek versenyzők, erős volt mezőny – mondta érdeklődésünkre dr. Kalmár Zsuzsanna, a TF Torna, RG, Tánc és Aerobik tanszék vezetője. – Tizenkét ország csapata vehet majd részt a párizsi olimpián, a mostani világbajnokság női, illetve férfi csapatversenyének első három helyezettje már megváltotta jegyét a játékokra. A fennmaradó kilenc helyre a további kvalifikációs versenyekről lehet kijutni, hiszem, hogy ez mind a lányoknak, mind pedig a fiúknak sikerül. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a férficsapat mind az öt tagja egyetemünk hallgatója, a döntőben elért tizenkettedik helyezés bizakodásra ad okot. Úgy értek el ugyanis ilyen eredményt, hogy gyakorlataikban voltak rontások, vagyis lehet még fejlődni, megvan bennük az olimpiai kvóta megszerzéséhez feltétlenül szükséges potenciál. A lányok válogatottja tizennegyedik lett a liverpooli világbajnokságon, de nem teljes csapattal érkeztek a seregszemlére. Kovács Zsófia ráadásul sérüléssel bajlódott, csak két szert tudott elvállalni. Úgy gondolom, teljes fegyverzetben ők is kijuthatnak a párizsi olimpiára.”

Így legyen!

Fotó: matsz.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!