A Münsteri Egyetemről érkezett látogató a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre
2022. október 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022. október 1-9. között egyetemünkre látogatott Axel Binnenbruck, a Münsteri Egyetem Sporttudományi Intézetének adjunktusa. A vendégoktatót a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem részéről dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes fogadta.

A Münsteri Egyetemről érkezett látogató a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre

A látogatás célja a két szakember között már működő szakmai kapcsolat folytatása új kutatási téma, illetve közös cikk formájában, valamint új, más témájú, a két egyetem közötti együttműködés elindítása volt.

Axel Binnenbruck betekintést kapott a sportjátékok TF-en folyó oktatásának módszertanába, workshopokon vett részt, és órákat tartott egyetemünk hallgatóinak. Vendégünk meglátogatta a Ferencváros Kézilabda Akadémiát is, ahol az MSc edzőképzésben részt vevő szakedzőkkel együtt az akadémiai képzés sajátosságaival ismerkedett.

Egyetemünkről dr. Lacza Gyöngyvér, a Rekreáció Tanszék tanszékvezető egyetemi docense is találkozott a német vendéggel, akivel a Healthy Campus kialakításáról beszélgettek, valamint Lukács Dénestől útmutatást kapott a vízilabda sportág oktatásának beindítására. Végül, de nem utolsósorban dr. habil. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának vezetője is fogadta őt, akivel a Münsteri Egyetem és a TF jövőbeni közös képzések lehetőségeit vették számba.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!