Külföldi diákok ismerkedtek a magyar ízekkel
2022. október 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatósága október 10-én rendezte meg az első interkulturális magyar vacsorát, amelynek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem étterme adott otthont. Az esemény célja az volt, hogy elősegítsék a 2022/23-as évben érkezett külföldi hallgatók integrációját, valamint megismertessék őket a magyar kultúrával és hagyományokkal.

Külföldi diákok ismerkedtek a magyar ízekkel

Dr. Ökrös Csaba, általános rektorhelyettes, illetve az MSc angolnyelvű edzőképzés szakfelelőse, dr. Kádár Judit, a Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója, valamint Szekeres Lilla, hallgatói mobilitási koordinátor köszöntötték a hallgatókat.

A vacsora alatt a diákoknak lehetőségük nyílt kipróbálni az olyan ételeket, mint a hagyományos gulyásleves vagy a vegetáriánus lecsó. Desszertként pedig rétessel és somlóival igyekeztek megkedveltetni a szervezők a magyar ízvilágot. A vacsorát követően NKI mobilitási koordinátorai megtanították a külföldi hallgatóknak a magyar néptánc alaplépéseit is. Az eseményen összesen 40 külföldi hallgató vett részt, akik Erasmus+ programmal érkeztek, valamint a BSc, MSc és nemzetközi angol nyelvű edzőképzésen részt vevő, illetve Stipendium Hungaricum és Diaszpóra ösztöndíjprogrammal érkezett PhD-hallgatók voltak.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!