Díjátadó konferencia helyszíne volt a TF
2022. szeptember 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szeptember 25-én, vasárnap, a Magyar Edzők Napja alkalmából díjátadó konferenciát tartott a Magyar Edzők Társasága (MET) a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Díjátadó konferencia helyszíne volt a TF

Először Molnár Zoltán, a MET elnöke köszöntötte az egybegyűlteket az eseményen, amelynek fővédnöke Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a TF kuratóriumi tagja volt. A MET elnöke köszöntőjében felidézte, hogy az egyetemről indulnak el az edzők, és itt vehetik át a Mesteredző elismerést, az Életműdíjat, a dr. Ormai László-díjat, valamint idén először az Év utánpótlásedzője-díjat. Emlékeztetett arra, hogy finn kezdeményezésre ünnepeljük szeptember 25-én az edzőket.

Díjátadó konferencia helyszíne volt a TF 1

A folytatásban a fiatal sportolók mellett Kopasz Bálint olimpiai és világbajnok kajakos mondott köszönetet edzőjének.

Schmidt Ádám így köszönte meg a magyar edzők eddigi munkáját.

„Rendkívül hálásak vagyunk önöknek, hogy olyan sportolókat nevelnek, akik a sportpályákon és az életben is példát mutatnak. Edzőnek lenni hivatás, fiatalokat terelgetni összetett kihívás. Önökkel indul minden siker, ezért az edzőképzés a magyar sport kulcskérdése” – hangsúlyozta az államtitkár. 

Díjátadó konferencia helyszíne volt a TF 2

Felszólalt Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, a nemzet sportolója is, aki beszédében úgy fogalmazott, a mostani díjazottak mind „szent őrültek”, akik az edzői hivatásra tették fel az életüket. „Egy edző társ egy életre” – emlékeztetett meghatódva.  

Díjátadó konferencia helyszíne volt a TF 3

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője kiemelte, hogy a sportújságírók az év sportolói mellett jutalmazzák az év edzőit is.

Díjátadó konferencia helyszíne volt a TF 4

Az ünnepség végén Schmidt Ádám, Molnár Zoltán, Schmitt Pál, Kemény Dénes, a Mesteredzői Kollégium elnöke, Ormai László, a MET tiszteletbeli elnöke, Köpf Károly MET-főtitkár és Szöllősi György adta át az elismeréseket a 2022-es esztendő díjazottjainak.

A kitüntetettek:

  • Mesteredző díj: Bíró Attila, Csipes Ferenc, Hadvina Gergely
  • Edzői Életműdíj: Könye Irma (atlétika), Svasznek Jenő (ökölvívás), Szabó Bence (vívás), id. Ocskay Gábor (jégkorong), Tarján András (asztalitenisz)
  • Ormai László-díj: Vámossyné Oláh Zsuzsanna Európa-bajnok asztaliteniszező, edző, Ormai László egykori tanítványa
  • Év utánpótlásedzője-díj: Horváth János (vízilabda)

Fotó: Kelemen Ádám/Sportért Felelős Államtitkárság, Vörös Nándor

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!