TFSE-MTK: hazai vereség a nyitányon
2022. szeptember 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csaknem húszpontos vereséget (47–65) szenvedett a PEAC-tól hazai pályán a magyar női élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 2022–2023-as idényének nyitó fordulójában szombaton a TFSE-MTK.

TFSE-MTK: hazai vereség a nyitányon

Magyar Bianka vezetőedző együttese az első és a második negyedben összesen 15 pontot szerzett, ebben az időszakban 15 távoli dobókísérletből egy sem volt sikeres. A második félidőre jelentősen feljavult a hazai csapat (a harmadik negyedben 13, a negyedikben 19 pontot ért el), de így sem tudta megközelíteni pécsi riválisát. A TFSE-MTK legeredményesebb játékosa Khaalia Hillsman volt 19 ponttal.

„Az elmúlt időszak legrosszabb meccsét játszottuk, úgy tűnt, mintha ma kezdtünk el volna kosárlabdázni, az első találkozót játszottuk volna életünkben – olvasható Magyar Bianka értékelése a hunbasket.hu oldalon. –  A felkészülésünk jól sikerült, de nem kell megijednünk a jövőben, nyugodtan kell játszanunk. A Sopron elleni meccsen higgadtabb csapatot szeretnék látni.”

A bajnoki és Euroliga-címvédő soproniakkal szerdán 19 órától csap össze a TFSE-MTK hazai pályán, vagyis a Városmajorban.

Fotó: Hegedűs Gábor - MTK Budapest

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!