Kosárlabda: egymillió forintos dobások a TFSE-MTK hazai meccsein!
2022. szeptember 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szombaton kezdődik a női kosárlabda-bajnokság 2022–2023-as évada, a TFSE-MTK 18 órától a PEAC-ot fogadja hazai pályán a Városmajorban.

Kosárlabda: egymillió forintos dobások a TFSE-MTK hazai meccsein!

Magyar Bianka vezetőedző együttese immár a negyedik idényét kezdi sorozatban az élvonalban. A TFSE-MTK a napokban elhódította a Sepsi-kupát, a döntőben az Euroliga-selejtezőre készülő házigazda szentgyörgyieket győzték le.

Immár persze a hazai porond van fókuszban, a csapat ugyanis hat bajnokit játszik 21 nap leforgása alatt, s ebben az időszakban kétszer is összecsap a magyar bajnok és Euroliga-címvédő Sopronnal.

„Augusztus nyolcadikán kezdődött a felkészülésünk, akkor még csak a magyar játékosokkal, szeptemberben csatlakoztak hozzánk a légiósaink – mondta megkeresésünkre Magyar Bianka, a TFSE-MTK sikeredzője, aki eddig mindegyik élvonalbeli idényben a rájátszásig kormányozta együttesét. – Nagyon fontos lesz az első meccsünk, élesnek kell lennünk, és azok is leszünk, szeretnénk jól startolni. A játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival mindent megteszünk célunk elérése érdekében, jelesül azért, hogy európai kupaindulást érő helyen végezzünk a bajnokságban.”

Két légiós szerepel a keretben, egyikük Khaalia Hillsman, aki óriási név, hiszen az előző évadban az orosz élvonalban pontkirálynő lett, édesapja pedig 15 évig játszott az NBA-ben, szóval, igazi kosaras családban nőtt fel. A másik légiós pedig a PEAC-tól érkező Ty Marshall, aki ugyancsak jelentős erősítés lehet.

„Az előző idényben a TF-es hallgatók szenzációs hangulatot varázsoltak a rájátszásban, őket és természetesen mindenki mást szeretettel várunk a hazai meccseinkre” – tette hozzá Magyar Bianka.

És ha már hazai mérkőzések: egy szponzor jóvoltából a Városmajorban rendezendő összecsapások szünetében egymillió forintot lehet nyerni! Ha a jelentkezők közül a kisorsolt szerencsés egymás után bedob egy ziccert, aztán egy büntetőt, majd pedig a félpályáról a kosárba hajítja a labdát, övé az egymillió forint.

Úgyhogy irány a Városmajor, hajrá, TFSE!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!