Kosárlabda: kupát nyert a TFSE-MTK
2022. szeptember 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szombaton kezdi szereplését a magyar női élvonalbeli kosárlabda-bajnokságban a TFSE-MTK, amely nagyszerűen zárta a felkészülési időszakot: Magyar Bianka vezetőedző együttese erdélyi túrája megkoronázásaként megnyerte a Sepsi-kupát!

TFSE

A döntő elején a Sepsiszentgyörgy szerzett előnyt, kétszer is meglépett öt ponttal, de a negyed végén átvette az irányítást a TFSE-MTK (19–20), félidőben pedig 41–36-ra vezetett. A folytatásban egyre inkább elhúzott a vendégcsapat (43–57), a harmadik negyed végén Khaalia Hillsman már 20, míg Ty Marshall 10 szerzett pontnál járt. A házigazda Sepsi nagy erőket mozgósított a felzárkózás érdekében (51–57), a hajrá kifejezetten izgalmasan alakult, ám a TFSE-MTK visszaverte a rohamot, őrizte néhány pontos előnyét, és végül 71–61-re győzött. A döntő legértékesebb játékosa (MVP) Khaalia Hillsman lett, aki 24 ponttal és 13 lepattanóval zárt, 13 mezőnydobásából kilenc sikeres volt!

E siker után immár a bajnokságra összpontosít a TFSE-MTK, amely az első fordulóban, szeptember 24-én a PEAC-ot látja vendégül, majd a címvédő, nem mellékesen Euroliga-győztes Sopron érkezik a Városmajorba (szeptember 28.). Október 1-jén a Csata, október 6-án pedig a DVTK csapata lép pályára a TFSE-MTK otthonában. Ezt követően előrehozott mérkőzés következik a 13. fordulóból. Ekkor, október 11-én a Sopron vendége lesz a TFSE-MTK, hogy aztán négy nappal később a Cegléddel csapjon össze hazai parketten.

Fotó: Miska Brigitta

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!