Több fontos témáról is szó volt a csütörtöki összdolgozói értekezleten
2022. szeptember 1.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében tartott összdolgozói értekezletet dr. habil. Sterbenz Tamás, a TF rektora, valamint prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a kuratórium elnöke. Az eseményen több, a TF oktatóit és dolgozóit érintő kérdésről esett szó, többek között az új kinevezésekről, a várható béremelésről, valamint az egyetem jelenlegi, illetve jövőbeni beruházásairól és fejlesztéseiről.  

Több fontos témáról is szó volt a csütörtöki összdolgozói értekezleten

Sportnyelven szólva majdnem teltház fogadta az Athén teremben Sterbenz Tamás rektort és Mocsai Lajos kuratóriumi elnököt, akik a TF szokásos összdolgozói értekezletén – amelynek fontosságát már korábban több fórumon is hangoztatta a rektor – számos fontos bejelentést tettek, továbbá értékelték az elmúlt egy évet, és természetesen előre is tekintettek.  

Sterbenz Tamás először az elmúlt 12 hónapban történt változásokra reflektált. A rektor úgy látja, egyszerűbbé vált az intézmény működése, egységes és rugalmasabb lett vezetési struktúrája. Örömét fejezte ki, hogy módosult a közbeszerzés rendje és menete, ami gyorsabbá teszi az ügyintézést és az adminisztrációt. Utóbbi részeként fontos bejelentést tett: a tervek szerint ugyanis 2023. január 1-től bevezetik az új, papírmentes elektronikus ügyintézést, amely várhatóan tovább egyszerűsíti és gyorsítja az ügymenetet.

A rektor utalt a keddi, a TF velencei Vízisport és Rekreációs Központjában tartott szenátusi ülésre is, amelyen fontos személyi változásokról döntött az egyetem legfőbb döntéshozói fóruma. Ennek kapcsán Sterbenz Tamás az egyetem dolgozói és oktatói előtt is megnevezte az új vezetőket, többek között a frissen hivatalba lépett dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettest, dr. habil. Cserny Ákos új oktatási rektorhelyettest, valamint dr. Varga Dánielt, a nemrég kinevezett campus-főigazgatót.       

Elhangzott, hogy dr. habil. Gál Andrea vezetésével Társadalmi Kapcsolatok Irodája néven új szervezeti egység kezdi meg működését, amelynek elsődleges feladata, hogy javítsa és ápolja a TF és a civilszféra, valamint a gazdasági élet szereplői közti kapcsolatokat.

Idén nyáron 450 hallgató kapta meg diplomáját a TF-en, és a tavalyi 730-hoz képest most 898 hallgatót vettek fel intézményünkbe. A rektor hangsúlyozta, örvendetes, hogy 20%-kal emelkedett a felvett diákok száma, ám továbbra is arra törekednek, hogy ez ne menjen az oktatás színvonalának rovására.

Megemlítette, hogy ősszel a várt számban kezdik meg tanulmányaikat a külföldi diákok az egyetem angol nyelvű edzőképzésén.   

Szeptembertől folytatódik az összdolgozói gondolkodásból épülő „TF100” program, amelynek egyik fő célja az egységes egyetem létrehozása. Az is elhangzott, hogy bevezetik a dr. Széchenyi József- és Pálinkás József-ösztöndíjat, továbbá 2023. január 1-től emelkedik a TF-en dolgozó oktatók és más munkatársak bére.

A TF-es érintettségű sporteseményekkel kapcsolatban hangoztatta, hogy egyetemünk hallgatói remekül szerepeltek a nyári lódzi Európai Egyetemi Játékokon – mint ismert, a TF a 4. helyen végzett az éremtáblázaton a 400 európai felsőoktatási intézményt felvonultató eseményen –, ám a következő játékokon a dobogó legfelső foka a cél. Azt is megjegyzete, több nyári világeseményen is letették névjegyüket a TF élsportolói, illetve a különböző válogatott sportolókat felkészítő TF-es szakemberek.

Beszéde zárásaként felhívta a figyelmet a szeptember 5-én 13 órakor kezdődő tanévnyitóra, valamint a szeptember 14. és 16. között sorra kerülő Sport és Innováció Konferenciára, amelynek a TF és a Nemzeti Kézilabda Akadémia ad otthont.

Az értekezlet második felében Mocsai Lajos állt a pulpitusra. Üdvözölte, hogy 2023. január 1-től emelkedik a TF-es oktatók és dolgozók bére, amihez a kuratórium minden anyagi hátteret megteremt.

Ezt követően két fontos bejelentést is tett az egyetem jelenlegi és jövőbeni beruházásaival kapcsolatban. Jelen állás szerint a Csörsz utcai beruházást – a terveknek megfelelően – befejezik 2023 márciusára, így új, világszínvonalú sportkomplexummal bővül intézményünk. Ami a kampuszfejlesztés harmadik ütemét illeti, a sajtóban korábban megjelentekkel ellentétben nincs veszélyben a projekt, csupán újraszakaszolták az ütemezést, így nagy valószínűséggel – három fázisban – 2026 tavaszára megvalósul a beruházás.

Több fontos témáról is szó volt a csütörtöki összdolgozói értekezleten

Zárásként kijelentette, a jövőben – a tanárképzés mellett – az egyetem legfőbb célja továbbra is a testkultúra és a testmozgás hazai népszerűsítése, ami a TF legfontosabb társadalmi feladata és küldetése is egyben.

Az értekezlet után a dolgozók és az egyetem vezetősége közös ebéden vett részt az Aulában.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!