A tudás mellett lehetőséget és esélyt is kínál a TF úszó szakedzői képzése
2022. augusztus 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sokáig emlékezetes nyarat zár a magyar úszósport. Júniusban Milák Kristóf révén két aranyérmet szerzett a küldöttség a budapesti vizes világbajnokságon, míg a napokban véget ért római Európa-bajnokságon öt arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel az éremtáblázat második helyén végeztek a mieink. Az eredményekből világosan látszik, hogy továbbra is van jövője, méghozzá fényes jövője a magyar úszósportnak, az állandóságot pedig a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem jelenti.

A tudás mellett lehetőséget és esélyt is kínál a TF úszó szakedzői képzése (Sós Csaba)

A TF szakedzői képzése világszínvonalú, a hallgatók felbecsülhetetlen értékű tudás birtokába jutnak, no meg lehetőséget és esélyt kapnak a babérok learatására.

„A ma prosperáló edzők részben vagy teljes egészben tőlünk, vagyis a TF-től tanultak, idehaza vagy húsz éve a mi jegyzeteinkből lehet elsajátítani a tudást. Márpedig tudás nélkül nem megyünk semmire, ezt nem lehet csak úgy a fűben lelegelni. A képzésünkre jelentkezők olyanoktól tanulhatnak, akik versenyzőként vagy edzőként magas szinten űzték ezt a sportágat” – hangsúlyozta megkeresésünk alkalmával dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, a TF Úszás és Vízi Sportok Tanszékének előző vezetője.

Az oktatók között szerepel többek között dr. Tóth Ákos, a TF korábbi tanszékvezetője, az úszok egykori szövetségi kapitánya, Kovácshegyi Ferenc, aki Wirth Balázs csapatában Milák Kristófot készíti fel, dr. Egressy János, a TF Úszás és Vízi Sportok Tanszékének jelenlegi vezetője, Nagy Nikolett, Selmeci Attila, Magó Gábor, no meg Sós Csaba is.

A szeptemberben kezdődő szakedzői képzés hat félévből áll – és a pályán kimagasló sikerek elérésével kecsegtet.

A TF MSc szakedző képzéseiről – beleértve az úszást is – itt olvashatunk többet.

A szeptemberben induló szakirányú képzésekről itt, a szakmai képzésekről itt olvashatunk részletesebben.

fotó: Nemzeti Sport

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!