Nemzetközi sportkapcsolatok-sportdiplomácia képzés a TF-en
2022. augusztus 19.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Nemzetközi sportkapcsolatok-sportdiplomácia kétféléves szakirányú továbbképzés célja, hogy olyan szakembereket képezzen, akik a nemzetközi sportéletben magas szintű sportdiplomáciai ismeretek birtokában, a fair play szellemében képesek szolgálni a sport ügyét, illetve képviselik hazájuk érdekeit.

Nemzetközi sportkapcsolatok-sportdiplomácia képzés a TF-en

A képzés rangját emeli, hogy a hátteret Magyarország legtekintélyesebb sportszakmai társadalmi szervezete, az 1895-ben alapított Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium adja.

A képzés során számos kompetenciát sajátíthatunk el: jobban átláthatjuk a nemzetközi diplomáciai összefüggéseket, megismerjük a döntéshozatali mechanizmusokat és a sport társadalmi funkcióit.

„Azoknak ajánljuk leginkább, akik szeretnének részt venni a sport nemzetközi világában – világított rá a kurzus fontosságára dr. Farkas Péter, a TF Társadalomtudományi Tanszékének egyetemi docense, a képzés vezetője. – Ez meglehetősen sokrétű lehet, mint például egy nemzetközi sportszervezet, szövetség vagy éppen egy egyesület kapcsolati tevékenysége és munkája. Olyanokat várunk, akiknek ehhez van kedvük és affinitásuk.” 

A képzés meglehetősen összetett, és ami talán a legfontosabb, a hallgatók rendkívül szerteágazó kapcsolattrendszerre tehetnek szert.

„Tavaly végzett nálunk egy hallgató, aki ma már a Külgazdasági és Külügyminisztérium párizsi olimpiai attaséja, egy másik pedig protokollmunkát kapott egy hazai minisztériumban. Van olyan is, aki egy nemzetközi szövetségénél helyezkedett el, és egy szakágért felelős.”

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 31. 23.59

A Nemzetközi sportkapcsolatok – sportdiplomácia képzésről, a jelentkezés menetéről és részleteiről ide kattintva olvashatunk többet.

A TF szeptemberben induló szakirányú képzéseiről itt, a szakmai képzésekről itt olvashatunk részletesebben.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!