Rekordszámú kiállító az V. Sport és Innováció Konferencián
2022. augusztus 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Egy napra, szeptember 14-e szerdán szinte kivétel nélkül a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre költöznek a hazai sporttudomány és sportélet legjelentősebb képviselői, amelyek kiállítóként mutatkoznak be az esemény résztevőinek. A kezdeményezéssel új fejezet nyílik a Sport és Innováció Konferencia még csak néhány éve íródó történetében.

Rekordszámú kiállító az V. Sport és Innováció Konferencián

Soha nem látott, nagy létszámú magyar kiállító lesz jelen a szeptember 14. és 16. között sorra kerülő V. Sport és Innováció Konferencia első napján, amelyet a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen és - az esemény második napjától - a NEKA Kézilabda-specifikus Módszertani Központban tartanak.

A kiállítók több mint húsz sportszervezetből és cégből álló, igencsak széles palettáján olyan nagy múltú hazai sportegyesületeket is találunk, mint amilyen a Honvéd, az FTC, az MTK és a Vasas, de ott lesz az Aulában standjával a TFSE is, valamint az egyetemmel együttműködő számos innovatív cég és vállalkozás is.

A sor ezzel nem ért véget, hiszen – a teljesség igénye nélkül – a Nemzeti Versenysport Szövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Edzők Társasága, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség, a Sportiskolák Országos Szövetsége, valamint a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Szövetsége is bemutatkozik a konferencia résztvevőinek.

A TF Science Parkjával kapcsolatban álló, a honi sportinnováció több jeles képviselője, az MTSE TeamFlow, a NortComplex, a Footballizer, az Intrain, a WebPont, a Flexinform, az Appentum - Virtual Reality és a GET Lighting Factory, továbbá Molitorisz Dániel a legújabb fejlesztéseivel és termékeivel lesz jelen az eseményen.

A Science Parkokkal egyébként a szeptember 14-i, délután öt órakor kezdődő szekcióban is találkozhatunk, amelyet Vida József, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kuratóriumi tagja moderál, de egy másik kuratóriumi taggal, ráadásul olimpiai bajnok taggal is találkozhatnak a látogatók, mivel a Küzdősportok szekciót a korábbi remek dzsúdós, az olimpiai bajnok Kovács Antal moderálja. 

Az esemény egyik látványos és fontos kísérőprogramja a Németh Ferenc-fotópályázat lesz. A névadó, a Nemzeti Sport korábbi kiváló sportfotósának fia, Németh Péter támogatásával megvalósuló kiállítás három témát ölel fel: egyrészt a kiállítókkal kapcsolatos képeket, másrészt a TF-hez és a sporthoz kötődő fotókat tekinthetünk meg. A kiállítás középpontjában azonban a nemrég elhunyt legendás labdarúgó, a 45-szörös válogatott Törőcsik András áll, és elképzelhető, hogy nem csupán az újpesti legenda, hanem a Ferencváros egyik legikonikusabb labdarúgója is szerepet vállal a kiállítás megnyitója során.   

A TF célja mostantól, hogy minden szeptemberben, mintegy sporttudományi évadnyitóként, a Sport és Innovációs Konferencia keretén belül a kiállítókkal, előadásokkal, komoly és ismert sporthoz és tudományhoz kötődő vendégekkel közelebb hozza egymáshoz a hazai sporttudomány és sportélet jeles képviselőit, valamint a sport és a sporttudomány iránt érdeklődő fiatalokat. Nem csupán a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatóit, minden érdeklődőt.

Az eseményt szervező Sportinno programbizottság, a konferenciát szervező Kommunikációs és Rendezvényszervező Osztály és az egyetem, valamint a társrendező NEKA Kézilabda-specifikus Módszertani Központ másik fontos célja, hogy a kiállítók bemutatásával segítse a sporton belüli előremutató tapasztalatcserét és a közös fellépést, amiben az intézmény vezető szerepet kíván vállalni.

Az eseményre itt regisztrálhatunk, a konferencia programja pedig itt tekinthető meg.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!