A TF lett a legeredményesebb magyar egyetem a VI. Európai Egyetemi Játékokon
2022. augusztus 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Kitűnően zárta szereplését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a lódzi Európai Egyetemi Játékokon. Hallgatóink összesen öt arany- és hét bronzéremet szereztek, s ezzel a TF – a legeredményesebb magyar felsőoktatási intézményként – a negyedik helyen végzett az éremtáblázaton.

A TF lett a legeredményesebb magyar egyetem a VI. Európai Egyetemi Játékokon

Már az elején szögezzük le: a 12 érem önmagárét beszél! Méltán lehetünk büszkék sportolóinkra, akik elképesztő teljesítményt nyújtottak az európai egyetemi sport csúcseseményén, amelyen 17 magyar egyetem 313 sportolója vett részt július 17. és 30. között.

Korábban nem fordult még elő, hogy egy magyar felsőoktatási intézmény 102 sportolóval, összesen 126 fős küldöttséggel vegyen részt az Európai Egyetemi Játékokon – márpedig mi, TF-esek ennyien voltunk jelen az eseményen.

„Az eredmények azt bizonyítják, hogy az egyetemi élsportnak igenis van helye a TF-en és a magyar egyetemeken – értékelt dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora. – Biztos vagyok benne, hogy erre a teljesítményre sokan felkapják a fejüket. Érmes, illetve döntőbe jutott hallgatóinknak a következő félévben ösztöndíjat adunk, ezzel szeretnénk meghálálni remek teljesítményüket.”  

Különösen büszkék lehetünk aranyérmeseinkre, a kick-boxos Rohonczi Jenőre és Fésű Lajosra, a Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna sakkpárosra, valamint Ollé Mónikára, aki kétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Ne feledkezzünk meg bronzérmeseinkről sem, a Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna sakkduóról (blitz női csapat), Fésű Lajos, Bozók Szabolcs és Szűcs Krisztián tékvandósról, Gombás Bálint cselgáncsozóról, Ollé Mónika úszóról, valamint az Ollé Mónika, Molnár Laura, Fecske Laura, Berta Barbara összetételű 4x100-as női vegyesváltónkról sem!

Öröm volt látni hallgatóink odaadó versenyzését, és ne felejtsük, a TF egészen az utolsó néhány versenynapig vezette az éremtáblát. Minden, az EEJ-n részt vett TF-hallgatónak szívből gratulálunk!

Találkozunk két év múlva a 2024-es játékokon, amelynek Debrecen és Miskolc lesz a házigazdája.   

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!