Szűcs Krisztián volt az „éremfelelős” az EEJ 14. játéknapján
2022. július 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Lódzban zajló Európai Egyetemi Játékok (EEJ) utolsó előtti játéknapján több sportágban is érdekeltek voltak hallgatóink. A tékvandós Szűcs Krisztián egy bronzzal gyarapította éremgyűjteményünket.

Szűcs Krisztián volt az éremfelelős az EEJ utolsó előtt játéknapján

Kezdjük mindjárt a legfontosabbal! A tékvandós Szűcs Krisztián harmadik helyen végzett a +63 kilogrammosok mezőnyében a kyorugi kategóriában. Versenyzőnk portugál és cseh ellenfelet legyőzve jutott be a legjobb négy közé, ám ott nem bírt brit ellenfelével, és végül a dobogó legalsó fokára állhatott fel.   

Úszásban Berta Barbara a 7. helyen ért célba a 100 méter hát fináléjában, Molnár Laura pedig a 8. helyen végzett a 200 méteres mellúszás döntőjében. A nap zárásaként az Ollé, Fecske, Berta, Molnár összetételű 4×100 méteres gyorsváltónk az 5. helyet szerezte meg.

Férfi kosarasaink a 13. helyért léptek pályára a Bécsi Egyetem ellen, és szoros mérkőzésen 64–50-re alulmaradtak ellenfelükkel szemben, így a 14. helyen fejezték be a tornát.

Karatéban Lencse Panna és Soós Áron lépett szőnyegre, ám mindkét versenyzőnk elvérzett az első összecsapáson. Lencse a koszovói Adelina Ramától, Soós az ukrán Erik Rahozenkótól kapott ki.

A TF számára ezzel véget értek a küzdelmek a játékokon. Egyetemünk öt arany- és 7 bronzéremmel fejezte be szereplését az eseményen. Gratulálunk!

Fotó: MEFS
Forrás:
TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!