Remek TF-es nyitány az EEJ labdarúgótornáján
2022. július 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Lódzban zajló 6. Európai Egyetemi Játékok (EEJ) hatodik versenynapján 3–0-s győzelemmel kezdte meg szereplését a TF labdarúgócsapata, míg 3x3-as kosarasaink és teniszezőink számára véget értek a küzdelmek.

Remek TF-es nyitány az EEJ labdarúgótornáján

Labdarúgóink nem is kezdhettek volna jobban a játékok labdarúgótornáját, hiszen magabiztos játékkal 3–0-ra legyőzték a svájci Magglingeni Szövetségi Sportintézet csapatát. A TF már az első félidőben megszerezte a vezetést – Gálfi volt eredményes a 20. percben –, majd a második játékrészben tovább növelték előnyüket a fiúk. Ezzel a győzelemmel vezetik az A csoportot, pénteken a lengyel Szczecin Egyetem lesz az ellenfelük.

Teniszezőink közül a hölgyek a 11., míg a fiúk a 9. helyért léptek pályára a sportág zárónapján. A nőknél a Beirai Egyetem feladta a találkozót, így lányaink a 11. helyen zártak. A fiúk hosszabb csatát vívtak a Nottinghami Egyetem ellen, ám végül 2:1-re alulmaradtak, és a 10. helyen fejezték be a tornát.

Női futsalosaink 4–2-es vereséget szenvedtek norvég ellenfelüktől. Az első félidőben egyik fél sem jutott találatig, a másodikban azonban több gól is esett. Nyolc perc alatt három gólt szerzett az ellenfél, majd Králik szépített. Ezt követően mi kerültünk fölénybe, és 3–2-re felzárkóztunk. Felcsillant a remény, hogy kiegyenlítsünk, ám a negyedik norvég találat megpecsételte sorsunkat. A lányok pénteken a 7. helyért szállnak harcba a lengyel Jagiellonian University ellen.

Röplabdacsapatunk jól fejezte be a küzdelmeket a J csoportban, miután 3:1-re legyőzték a Babeș–Bolyai Tudományegyetemet, így pénteken a 9. helyért játszhatnak a párizsi Dauphine Egyetem ellen.

Fotó: EUSA
Forrás:
TFSE

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!