Bronzérmet hozott a TF-nek a negyedik nap az Európai Egyetemi Játékokon
2022. július 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Lódzban zajló 6. Európai Egyetemi Játékok (EEJ) negyedik versenynapján újabb éremmel gazdagodott a TF, ezúttal a Terbe Julianna, Terbe Zsuzsanna páros nyert bronzot a villámsakktornán (blitz).

Bronzérmet hozott a negyedik nap az Európai Egyetemi Játékokon 3

A tegnapi rapid meccsek után sakkozóinknak villámsakktornával kellett zárniuk szereplésüket, és ezúttal is kitűnően szerepeltek. A nap végén a Terbe testvérek a 3. helyen végeztek a csapatversenyben, megszerezve a TF második bronzérmét, míg a Grimm György, Haszon Dávid kettős a 13. helyen zárt. 

Teniszezőink is elégedettek lehetnek teljesítményükkel: a fiúk nagy csatában 2:1-re verték a Portói Egyetemet a 9-16.helyért folytatott küzdelemben. Holnap az izraeli Ben-Gurion Egyetem lesz az ellenfelük.

Férfi strandröplabdázóink a 7. helyen végeztek, miután a Bécsi Egyetem ellen 2:1-es diadalt arattak.

Bronzérmet hozott a negyedik nap az Európai Egyetemi Játékokon

3x3-as női kosárlabdacsapatunk a csoportelsőségért vívott rangadót a Ljubjanai Egyetemmel. A találkozó – az elsőségen túl – a továbbjutás módjáról is döntött. A lányok vesztesen hagyták el a pályát, s emiatt keresztjátékra kényszerültek, amelyben a spanyol Malagai Egyetemmel szemben is alulmaradtak. Folytatás holnap a 9-12. helyért, első körben a Miskolci Egyetem ellen. Férfi csapatunk horvát ellenfelet múltak felül, így holnap a 17. helyért játszhatnak a Norvég Sportegyetem ellen.

Az éremtáblázat élén továbbra is a TF áll 3 arany- és 3 bronzéremmel. 

Bronzérmet hozott a negyedik nap az Európai Egyetemi Játékokon 4

forrás: TFSE | fotó: TFSE, Varga János (MEFS)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!