Nem indul a budapesti cselgáncs Grand Slamen a TF-en tanuló Tóth Krisztián
2022. július 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Koronavírus-fertőzése miatt nem indulhat a pénteken kezdődő budapesti cselgáncs Grand Slam-viadalon Tóth Krisztián, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem büszkesége, világbajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmes versenyző.

Nem indul a budapesti cselgáncs Grand Slamen a TF-en tanuló Tóth Krisztián

A judoinfo.hu szakportál tájékoztatása szerint a 28 esztendős klasszis tünetmentes, jól van. Nagy András, a Magyar Judo Szövetség főtitkára hozzátette, hogy a magyar válogatott vezetője, Murakami Kijosi technikai igazgató tesztje is pozitív lett. Pánczél Gábor, Tóth Krisztián edzője hangsúlyozta: „Krisztiánnak semmi baja sincs azon kívül, hogy a teszt pozitív eredményt hozott. Sajnos ez most így alakult, de nem ezen múlik majd a párizsi olimpia, bízunk benne, hogy hamar túl leszünk rajta, és talán már a zágrábi Grand Prix-n is versenyezhet.”

A Papp László Arénában rendezendő versenyre 29 magyar cselgáncsozó nevezett, közülük éppen a legeredményesebb dőlt ki a sorból. De nem csupán a mieink számára kezdődik ilyen rosszul az első európai olimpiai kvalifikációs torna: a teljes francia női válogatott visszalépett (köztük három-három olimpiai, illetve világbajnoki aranyérmes), mert az elutazás előtt elvégzett tesztek több versenyzőnél és stábtagnál kimutatták a koronavírus-fertőzöttséget.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!