Prof. Dr. Bánhidi Miklós látogatása az albán partnerünknél
2022. június 22.Rekreáció Tanszék

A múlt héten prof. dr. Bánhidi Miklós, a Rekreáció Tanszék oktatója látogatást tett Albániába, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem partnerintézményénél, a Tiranai Sport Egyetemnél (SUT) az Erasmus+ 2019-ben elnyert Nemzetközi Kredit Mobilitási projektünk keretében.

Prof. Dr. Bánhidi Miklós látogatása az albán partnerünknél személyzeti, oktatási mobilitás keretében

Tartózkodása során a hagyományos tantermi órái mellett – amelyeken főként a rekreációs területek társadalmi-gazdasági szerepét mutatta be nemzetközi példákon keresztül – lehetőség nyílt a szabadban is oktatni a hallgatókat az egyetem által megszervezett vízisporttáborban, továbbá az érdeklődők részére külön konzultációkat is tartott.

Beszámolójában kiemelte, hogy a vízitáborban szervezett különböző sportaktivitások (SUP, tengeri kajak, búvárkodás) mellett a hallgatók a sportágakhoz köthető módszertani oktatásban részesültek, valamint vállalkozás indításhoz is kaptak néhány ötletet. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatóinak számára páratlan lehetőség lenne hasonló táborokban való részvétel tudásuk és tapasztalataik bővítéséhez, hiszen az eltérő földrajzi adottságok miatt új, számukra még ismeretlen sportágakat, készségeket és képességeket sajátíthatnak el, nem is beszélve a szakmai networkingjük bővítésének lehetőségeiről.

Látogatása alkalmával dr. Bánhidi Miklós az oktatáson túl különböző szakmai megbeszéléseken is képviselte a TF-et. A tárgyalásokon ismertette az együttműködési lehetőségeket a Rekreáció Tanszékkel az oktatás (angol nyelvű BSc létrehozásában történő aktív közreműködés), kutatás (ifjúsági kutató csoport fogadása Tiranában, a területen releváns magyar szakirodalommal történő oktatásfejlesztés), Erasmus+ (további mobilitások támogatás), valamint a sport (SUT hallgatók meghívás egy közös európai tánccsoportban való részvételre) területén.

Prof. Dr. Bánhidi Miklós látogatása az albán partnerünknél személyzeti, oktatási mobilitás keretében

Összességében az utazás eredményesnek tekinthető, hiszen a szakmai látogatás alatt folytatott oktatási tevékenység, valamint a különböző megbeszélések megerősítettek a két intézmény együttműködését, és lehetővé tették további konkrét elképzelések megvalósításának előkészítését. Következő lépésként július elején a TF Rekreáció Tanszékéről további két oktató vesz részt a SUT szervezte hegyi táborban, majd augusztusban prof. dr. Géczi Gábor intézetvezető és dr. habil. Kádár Judit nemzetközi igazgató is látogatást tesz Tiranában a közös képzési és kutatási projektek megvalósításának előkészítése ügyében.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!