Pénteken itt a Mozgás Éjszakája
2022. június 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Pénteken megmozdul Budapest, legalábbis a pesti oldala. Június 17-én ugyanis újra jön a Mozgás Éjszakája, a főváros legnagyobb ingyenes szabadidősport-rendezvénye, amelyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is jelen lesz.

Pénteken itt a Mozgás Éjszakája

Az immáron hetedik alkalommal sorra kerülő multisporteseményen a Rekreáció Tanszék munkatársai is vezető szerepet játszanak, méghozzá a megvalósításban, a szakmai koncepció kialakításában, valamint a szervezésben és a lebonyolításban. Ezenkívül egyetemünk a rendezvény kiemelt szakmai támogatóként jelenik meg. A TF-et csaknem 150 kolléga és hallgató képviseli a különös, egész éjen át tartó sporteseményen, amelyen reményeink szerint megdől az eddigi 25 ezres részvételi rekord.

A nyitóeseményen beszédet mond dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora.

A program június 17-én este kilenc órakor kezdődik, és másnap hajnali négy óráig tart. A köztes időben 25 sportágban tehetik próbára tudásukat, bátorságukat az érdeklődők, így például futhatnak, gyalogolhatnak, kerékpározhatnak, görkorcsolyázhatnak, kajakozhatnak, kenuzhatnak, zumbázhatnak, salsázhatnak, de lesz természetesen lehetőség kispályás labdarúgásra, tollaslabdára, teqballra, utcai fitneszre és spinningelésre is.

Sőt az Olimpiai Ötpróba Program keretén belül lehetőség nyílik pontgyűjtésre kerékpározás, gyaloglás, futás, úszás és kajak-kenuzás révén – a pontokat pedig azért érdemes szorgosan gyűjteni, mert a legjobbak kijuthatnak nézőként a 2024-es párizsi olimpiára!

Kedvcsinálónak nézzétek meg ezt a rövid videófilmet, ez pedig az esemény Facebook-oldala.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!