Jubileumi diplomaátadó a TF-en
2022. június 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Június 15-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén terme adott otthont a TF hagyományos jubileumi díszoklevél-átadó ünnepségének. A jeles eseményen 79-en vették kézhez jubileumi diplomájukat.

Jubileumi diplomaátadó a TF-en

A tavalyi jubileumi diplomaátadó ünnepséghez hasonlóan idén is sok öregdiák gyűlt össze, hogy átvegye díszoklevelét a TF-en. Ebben az évben 39-en jelentkeztek arany-, illetve 31-en gyémántdiplomára, 25-en vasdiplomát vehettek át, öten pedig rubindiplomájukért jöttek – utóbbiak 70 éve kapták meg első TF-es oklevelüket. A 100 jubileumi diplomásból végül 79-en vették át most díszoklevelüket.

Az eseményen egyetemünket prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. habil. Sterbenz Tamás, az egyetem rektora, dr. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes, dr. Varga Dániel kancellárhelyettes, Schmittné Makray Katalin alumninagykövet és prof. dr. Borbély Attila felügyelőbizottsági tag képviselte.

A meghitt és családias hangulatú eseményt az egyetem Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda vezetője, dr. Lőkös Dániel nyitotta meg, aki gratulált a jubilánsoknak, és örömteli, boldog életet kívánt nekik.

A folytatásban Mocsai Lajos szólalt fel. Röviden szólt a TF-et érintő elmúlt 10 év legfontosabb változásairól, közöttük a modellváltásról és előnyeiről, majd az ünnepeltekhez fordult.

„Ez az év legszebb ünnepe, amelyen mindig egyenesen, őszintén és szeretettel köszöntjük jubileumi diplomásainkat, akik testnevelőtanári pályájuk során öregbítették a TF hírnevét. Az alkalmat megragadva szeretettel meghívlak benneteket az egyetem szeniorklubjába, ahol a jövőben megoszthatjátok egymással élményeiteket” – emelte ki az elnök.

Sterbenz Tamás köszöntőbeszédében aláhúzta, a jubileumi diplomások mindig is példaképet jelentenek a fiatalok és a TF mai közössége számára.

„Köszönjük önöknek és azoknak a legendás egyéniségeknek, akire felnézhettünk tanulmányaink során. Ma őket ünnepeljük, továbbá azokat, akik a TF korábbi hallgatóinak személyiségét és világlátását formálták. A ma megjelent jubilánsok között megtaláljuk a TF neves oktatóit, sikeres sportolóit és sportszakembereit is, akik számunkra példaképek voltak. Kérem, hogy tudásukat és elkötelezettségüket osszák meg az egyetem mostani hallgatóval” – mondta a rektor.    

Ezt követően került sor a díszoklevelek átadására, amely után felszólaltak a TF öregdiákjai is. Szabó Imre a gyémántdiplomások nevében mondott köszönetet, dr. Karácsony István pedig az aranydiplomások képviseletében szólalt fel röviden.

Az ünnepség zárása előtt a TF-műhely képviseletében Hanifa Leila, a TFSE Akrobatikus Tornaszakosztály igazolt versenyzője tartott lenyűgöző bemutatót.  

Az ünnepség után a TF vezetői meghívták ebédre a jelenlévőket, az asztal mellett pedig folytatódott a kötetlen hangulatú múltidézés.

„Mert aki TF-et végzett, örökké TF-es marad.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!