TF-FIE nemzetközi edzőképző tanfolyam, kard fegyvernemben
2022. március 11.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2022. január és április között Budapesten rendezik a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) idei első vívóedzőképző-tanfolyamát, kard fegyvernemben. A képzést 2020-ban felfüggesztették a szervezők a kialakult világjárvány miatt, de ebben az évben sikerült újraindítaniuk.

TF-FIE nemzetközi edzőképző tanfolyam, kard fegyvernemben

A jelenleg futó három hónapos tanfolyamon nyolc külföldi edző vesz részt a következő országokból: Szerbia, India, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Japán , Finnország, USA, Brunei.

A program során a résztvevők 80 óra általános elméleti órán (sportpedagógia, sportpszichológia, biomechanika, edzéselmélet, sportélettan) és közel 400 óra vívás sportági órán vesznek részt. A gyakorlatot kard fegyvernemben Nemcsik Zsolt olimpiai ezüst és világbajnoki aranyérmes vívó, egyben az egyetem oktatója vezeti.

A TE és a FIE együttműködésének sikerességét jelzi, hogy a FIE 2022-ben mindhárom fegyvernemben Budapesten és az egyetemmel közös együttműködésben tervezi megszervezni "FIE Academy" edzőképző programját.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!