Elbúcsúztattuk dr. Miltényi Mártát
2022. február 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A tavaly decemberben elhunyt, korábbi TF oktató, dr. Miltényi Márta tiszteletére rendeztek búcsúztatóünnepséget február 25-én, pénteken a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Aulájában.

Elbúcsúztattuk dr. Miltényi Mártát

Mint arról korábban beszámoltunk, Márti néni tavaly decemberben hunyt el, és hat héttel utána férje, Ránky Ernő is követte őt. Pénteken délután 4 órakor a Farkasréti templomban tartottak gyászszertartást, amelynek keretén belül mindkettőjükről megemlékeztek. Az eseményen jelen volt Márti néni számos régi és új TF-es, valamint régi sportbéli kollégája, illetve elhunyt férje korábbi munkatársai és barlangásztársai.

A mise kezdetére már tömve volt a templom. A két elhunyt lelki üdvéért bemutatott gyászistentisztelet után Márti nénit az egyetem részéről Prof. dr. Pavlik Gábor, korábbi közvetlen kollégája, míg férjét a barlangászok búcsúztatták. A megszólalók számtalan kellemes személyes élményt elevenítettek fel, amelyben elsősorban emberi nagyságukat emelték ki.

Ezután a gyászolók a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre mentek, ahol az Aulában búcsúztatóünnepség keretében emlékeztek meg róluk. A résztvevők a szép emlékeket, Márti néni és férje remek tetteit, továbbá derűlátó kisugárzásukat elevenítette fel gyermekeiknek, hiszen mind a hárman a TF hallgatói voltak.

Az egyetem egy szép sírcsokorral és a TF kék szalagjára felírt szöveggel búcsúzott tisztelt és szeretett tanárától és kollégájától, így fejezve ki tiszteletét.

A TF mindörökké megtartja Márti nénit emlékezetében!

Fotó: Kneffel Zsuzsanna

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!