Együttműködési megállapodás a Budapesti Honvéd SE-vel
2022. február 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtökön újabb, határozatlan idejű együttműködési megállapodást kötött a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, valamint az egyik legnagyobb múltú és egyben legsikeresebb magyar sportegyesület, a Budapesti Honvéd (BHSE). Az ünnepélyes aláírás helyszíne az egyetem Szenátusi terme volt. 

Együttműködési megállapodás a Budapesti Honvéd SE-vel

Örömmel jelenthetjük ki, hogy az utóbbi időben egyre több magyar sportegyesület, illetve szövetség látogat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre, hogy együttműködési megállapodást írjon alá. A modellváltásnak köszönhetően a TE – főként a szakemberképzés terén – egyre szélesebb körű szolgáltatásokat ajánl a magyar sport legnevesebb szervezeteinek, beleértve a klubokat és a szövetségeket.

Ezúttal a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel született átfogó egyezmény, amelynek értelmében a TE a jövőben a legmodernebb sporttudományi hátteret nyújtja a BHSE sportolóinak, segíti felkészítésüket a felvételire, továbbá élsportmentorprogramjával támogatja őket.

Az egyezmény másik fontos eleme, hogy a BHSE megnyitja belső képzéseit a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatói és sportszakemberei előtt, lehetőséget teremt, hogy a hallgatók az egyesületnél teljesítsék szakmai gyakorlatukat, továbbá csapatai részvételén keresztül lehetőséget nyújt a hallgatók és a szakemberek által végzendő tudományos kutatómunkához.

Az eseményen a BHSE részéről a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István (ügyvezető elnök), a korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes párbajtőröző, Imre Géza (sportigazgató), illetve a többszörös magyar bajnok tornász Hidvégi Vid (tanulmányi referens) volt jelen, míg a TE-t dr. habil. Sterbenz Tamás rektor és dr. Genzwein Ferenc kancellár képviselte.

„Külön öröm, hogy több sportágat is érint a megállapodás – üdvözölte az egyezményt Gergely István. – Reméljük, hogy egyesületünk sokat tud tanulni a TE-től, mi pedig megfelelő terepmunkával, illetve szakmai gyakorlattal tudjuk ezt viszonozni. Óriási segítség számunkra, hogy a TE-re járó vagy a jövőben az egyetemre jelentkező sportolóink egyéni tanrenddel tanulhatnak.”

fotó: Borhi Mihály

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!