25 év után magyar férfi érem a junior tájékozódási futó vb-n
2021. október 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ugyan egy hónapja történt, de a Testnevelési Egyetem számára is fontos hír, hogy a Törökországban rendezett junior tájfutó-világbajnokságot, amelyen 30 nemzet 333 sportolója indult, egyetemünk másodéves rekreáció szakos hallgatója, Jónás Ferenc három érmet is szerezett.

A versenyprogram öt számból állt: rövidtáv, középtáv selejtező és döntő, hosszútáv és váltó. Jónás Ferenc rögtön az első versenyszámnál (rövidtáv) a 11 fős magyar csapat legjobb helyezését érte el, ami a 10. pozíciót jelentette. Ezt követően a középtáv selejtezőt is könnyedén vette a TE hallgatója, ami magabiztosságot adott a másnapi döntő futamra.

A középtáv döntőben Jónás Ferenc csodálatos futással bronzérmet szerzett, míg a hosszútáv döntőben újból a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A váltóban a szövetségi kapitány befutó emberként számított Ferencre. A váltótársak nagyot küzdöttek, hiszen a 3. helyen adták át Ferencnek a váltót, aki mondhatni a hét egyik legstabilabb futását teljesítette és sikerült megelőznie a svájci versenyzőt, így a második helyen ért célba.

25 év után magyar férfi érem a junior tájékozódási futó vb-n

Jónás Ferenc (jobbról) a középtáv dobogóján

Jónás Ferenc eredményei hatalmas sikert jelentenek a magyar tájfutás számára, hiszen:

  • 25 év után újból dobogós helyezéseket ért el a junior férfiak között;
  • az eddigi legjobb magyar férfi váltóhelyezés részese volt (2. hely);
  • az eddigi legjobb magyar csapathelyezést érték el a nemezetek versenyében (2. hely).

Gratulálunk! 

Jónás Ferenc a verseny után elmondta:

Az eredmény minden addigi szenvedést, akadályt és sérüléssel küszködést feledtetett. Az érzés, amikor láttam, hogy sokan talán még nálam is jobban örültek a sikereknek, felbecsülhetetlen volt a számomra. A rengeteg pozitív visszajelzés és a számtalan mosolygós arc  még inkább megerősített abban, hogy jó úton járok, és nem adom fel, amíg el nem érem a kitűzött céljaimat. Büszke vagyok, hogy mindezt TE-s hallgatóként érhettem el, és izgatottan várom, amit a közös jövő tartogat a számomra!

25 év után magyar férfi érem a junior tájékozódási futó vb-n

Jónás Ferenc a középtáv döntőben

A verseny honlapja: http://www.jwoc2020.org/

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!