Szilárd híd épül a TE jelenlegi és korábbi hallgatói között
2021. október 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem megújulásával és folyamatos fejlődésével párhuzamosan, annak szerves részeként gőzerővel dolgozik és működik az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda, amely sok más mellett az egyetemi közösségépítést és a szolgáltatások fejlesztését is jelentős mértékben segíti.

Szilárd híd épül a TE jelenlegi és korábbi hallgatói között

A befektetett energia és munka révén egyre szorosabb kapcsolat alakul ki a jelenlegi és a korábbi hallgatók között (legyen szó akár a tavaly, akár az évekkel, évtizedekkel korábban végzettekről), ami számos új lehetőség, kapcsolat és program kialakítását eredményezi.

„Egyik legfőbb célunk a jelenlegi hallgatóink és alumnusaink közötti kapcsolat, a tapasztalatcsere és a tudásátadás megteremtése – mondta érdeklődésünkre Dr. Lőkös Dániel, az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda vezetője. – Saját tapasztalataimra hagyatkozva is mondhatom, micsoda erőt, lendületet és sokszor új irányt ad a mentoráltság és a mentorálás egyaránt. Egyetemünknek ugyanis egészen különleges varázsa van, a múltkor egy hatvan év körüli öregdiákunk alighanem rátapintott a lényegre, amikor ezt mondta: akár nyolcvan-, akár huszonkét éves TE-diplomással beszélget, tíz perc együtt töltött idő elég vele az egy hullámhosszra kerüléshez, az egymásban rejlő közös értékek felszínre hozatalához.”

Az Iroda munkájának köszönhetően immár kétezer fölött van a regisztrált alumnusok száma, akik hírlevélben, valamint az egyetem egyéb csatornáin keresztül értesülhetnek jószerével mindenről, így például a népszerű TE-találkozások rendezvénysorozatról, számos test- és sportkulturális eseményről, vagy éppen a haditudósító Novák András jövő héten kedden az Athén teremben rendezendő nyilvános fórumáról. Sőt, már javában zajlik a futószezon elejére, márciusra tervezett jótékonysági futóverseny szervezése is, amely különleges lesz a maga nemében.

„Ezen a versenyen nem az indulók járulnak hozzá a támogatáshoz, hanem lesz egy vagy több szponzor, amely annyiszor ezer forintot ajánl a jótékony célra, ahányan rajthoz állnak majd. Azt pedig, hogy melyik szervezetet segítjük, a közösségi szavazás eredménye határozza meg – árulta el Lőkös Dániel, aki végezetül hangsúlyosan kiemelt egy, az Iroda működését meghatározó fontosabb célt. – A hallgatók, különös tekintettel a végzősök munkahelyi elhelyezkedésének támogatása céljából tovább kell erősíteni a karrier szolgáltatásokat. Eddig a Karrier Centrum bevezetésével, működésének támogatásával a releváns – főként testkulturális területen működő – munkaerő-piaci szereplők, sportszervezetek, közigazgatási szervezetek részére egy állásportált hoztunk létre és működtetjük, s az egyetem céljainak megfelelően bővítünk, segítünk a pályázatokat és állásajánlatokat a hallgatóinkhoz eljuttatni. Fontos szolgáltatásunk, hogy a karriertervezési tanácsadás, a konkrét álláskeresési módszerek, állásinterjún alkalmazható technikák megismerését, elsajátítását elősegítő fejlesztő tréningek, előadások szervezésével is támogathatjuk őket és mindezen lehetőségeket alumnusaink számára is elérhetővé tesszük.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!