Szilárd híd épül a TE jelenlegi és korábbi hallgatói között
2021. október 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Testnevelési Egyetem megújulásával és folyamatos fejlődésével párhuzamosan, annak szerves részeként gőzerővel dolgozik és működik az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda, amely sok más mellett az egyetemi közösségépítést és a szolgáltatások fejlesztését is jelentős mértékben segíti.

Szilárd híd épül a TE jelenlegi és korábbi hallgatói között

A befektetett energia és munka révén egyre szorosabb kapcsolat alakul ki a jelenlegi és a korábbi hallgatók között (legyen szó akár a tavaly, akár az évekkel, évtizedekkel korábban végzettekről), ami számos új lehetőség, kapcsolat és program kialakítását eredményezi.

„Egyik legfőbb célunk a jelenlegi hallgatóink és alumnusaink közötti kapcsolat, a tapasztalatcsere és a tudásátadás megteremtése – mondta érdeklődésünkre Dr. Lőkös Dániel, az Alumni, Karrier és Speciális Hallgatói Szolgáltatások Iroda vezetője. – Saját tapasztalataimra hagyatkozva is mondhatom, micsoda erőt, lendületet és sokszor új irányt ad a mentoráltság és a mentorálás egyaránt. Egyetemünknek ugyanis egészen különleges varázsa van, a múltkor egy hatvan év körüli öregdiákunk alighanem rátapintott a lényegre, amikor ezt mondta: akár nyolcvan-, akár huszonkét éves TE-diplomással beszélget, tíz perc együtt töltött idő elég vele az egy hullámhosszra kerüléshez, az egymásban rejlő közös értékek felszínre hozatalához.”

Az Iroda munkájának köszönhetően immár kétezer fölött van a regisztrált alumnusok száma, akik hírlevélben, valamint az egyetem egyéb csatornáin keresztül értesülhetnek jószerével mindenről, így például a népszerű TE-találkozások rendezvénysorozatról, számos test- és sportkulturális eseményről, vagy éppen a haditudósító Novák András jövő héten kedden az Athén teremben rendezendő nyilvános fórumáról. Sőt, már javában zajlik a futószezon elejére, márciusra tervezett jótékonysági futóverseny szervezése is, amely különleges lesz a maga nemében.

„Ezen a versenyen nem az indulók járulnak hozzá a támogatáshoz, hanem lesz egy vagy több szponzor, amely annyiszor ezer forintot ajánl a jótékony célra, ahányan rajthoz állnak majd. Azt pedig, hogy melyik szervezetet segítjük, a közösségi szavazás eredménye határozza meg – árulta el Lőkös Dániel, aki végezetül hangsúlyosan kiemelt egy, az Iroda működését meghatározó fontosabb célt. – A hallgatók, különös tekintettel a végzősök munkahelyi elhelyezkedésének támogatása céljából tovább kell erősíteni a karrier szolgáltatásokat. Eddig a Karrier Centrum bevezetésével, működésének támogatásával a releváns – főként testkulturális területen működő – munkaerő-piaci szereplők, sportszervezetek, közigazgatási szervezetek részére egy állásportált hoztunk létre és működtetjük, s az egyetem céljainak megfelelően bővítünk, segítünk a pályázatokat és állásajánlatokat a hallgatóinkhoz eljuttatni. Fontos szolgáltatásunk, hogy a karriertervezési tanácsadás, a konkrét álláskeresési módszerek, állásinterjún alkalmazható technikák megismerését, elsajátítását elősegítő fejlesztő tréningek, előadások szervezésével is támogathatjuk őket és mindezen lehetőségeket alumnusaink számára is elérhetővé tesszük.”

Utolsó módosítás: 2021. október 22. 9:20
nyomtatás
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!