Húrozásos csúcsdöntésre készül a 60 éves Velcz Zsolt
2021. szeptember 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Csütörtök este 6 órától Guinness-rekord-döntésre készül Velcz Zsolt, nem is akármilyen területen: a 24 óra leforgása alatt meghúrozott teniszütők számában kívánja átírni a csúcsot! A jelenlegi rekordot a holland Tim Rothengatter tartja, aki 2018-ban egy nap alatt 71 ütőt húrozott meg.

Húrozásos csúcsdöntésre készül a 60 éves Velcz Zsolt

Velcz Zsolt úgy szeretné még inkább emlékezetessé varázsolni hatvanadik születésnapját, hogy csütörtökön 18 órától a Marczibányi téri Match-Point teniszklubban legalább 72 ütőt húroz meg, és aki segítene neki a csúcsdöntésben, vigye el az ütőjét hozzá húroztatni. Fizetni nem kell érte, ugyanakkor lesz ott helyben egy gyűjtés a Mozgássérültek Intézete javára.

A remélt történelmi tett megvalósításához már csatlakozott Fucsovics Márton (a terv szerint ő adja majd a rekordot érő 72. ütőt), Temesvári Andrea, Mandula Petra, Kapros Anikó, Szávay Ágnes, Babos Tímea, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Noszály Sándor, Machán Róbert, Varga Géza és még sok más kiváló játékos, híresség. A rekordkísérlet híre külföldre is eljutott, és elküldte egyik ütőjét a csúcsdöntésre az osztrákok klasszisa, Dominic Thiem is.

A Guinness-csúcs hitelesítésnek szigorú feltételei vannak. Kellenek hitelesítők (4 órás váltásban 2-2), folyamatos orvosi felügyelet és mindent dokumentálni kell videón és fotón. Velcz Zsolt folyamatosan edz és szervez. Legutóbb 5 óra 50 perc alatt 24 ütőt húrozott meg, ami remek kiindulási pont, de ne feledjük, 24 óra alatt fáradnak az ujjak, és az általános állóképesség is más terhelés alá esik 24 óra alatt.

A terv szerint a húrozással párhuzamosan lesz 24 órás teniszezés is a klubban. A rendezvény nyilvános, bárki megnézheti.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!