Hivatalosan is a TE Alumni nagykövete lett George F. Hemingway
2021. augusztus 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A magyar üzletember, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának korábbi tulajdonosa kedden vette át az egyetem nagyköveti megbízólevelét Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajostól, a Testnevelési Egyetem rektorától.

Hivatalosan is a TE Alumni nagykövete lett George F. Hemingway

Oldott hangulatú megbeszélés és kötetlen ebéd keretében a Testnevelési Egyetemen vette kézhez nagyköveti megbízólevelét az üzletember, George F. Hemingway.

A remek hangulatú beszélgetés során – amelyen jelen volt Dr. habil. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes, Dr. Sebestyén László rektori tanácsadó, Mezei Dániel a TE marketing és PR osztályvezetője és Tamás Péter alapítványi titkár – Mocsai Lajos, a TE rektora elmondta, a Testnevelési Egyetem kiemelt célként kezeli az intézmény nemzetköziesítését, és ebben a fontos munkában az Amerikai Egyesült Államokban élő üzletember segítségére is számít.

George F. Hemingway elmondta, szívesen tesz az egyetemért, amellyel a Sportcsillagok Fala kapcsán évtizedes kiváló együttműködése van, egyben megköszönte és elfogadta a megtisztelő felkérést.

Hivatalosan is a TE Alumni nagykövete lett George F. Hemingway

Talán még sokan emlékeznek, hogy 1993-ban a Testnevelési Egyetem (TE) mostani rektora, Mocsai Lajos kezdeményezésére a Hemingway Alapítvány létrehozta a Sportcsillagok Falát. A relikvia életre hívásának célja az volt, hogy – kézlenyomatok formájában – méltó emléket állítson a magyar élsport még élő, illetve elhunyt kiválóságainak. Az atlétikai csarnok 2015-ös leégésekor azonban – a kézlenyomatokat eredetileg a leégett sportcsarnokkal egybeépült nagyelőadó falán helyezték el – jelentősen károsodott a gyűjtemény. A szakemberek egyes kézlenyomatokat már nem tudtak restaurálni, másokat viszont igen. Tavaly szeptemberben újraállították a dicsőségfalat, amiben – Dr. Genzwein Ferenc, a TE kancellárja mellett – George F. Hemingway is jelentős szerepet játszott.

Mint ismert, korábban több neves sportoló mondott igent az Egyetem Alumni nagyköveti felkérésére. Többek között az olimpiai ezüstérmes Schmittné Makray Katalin, Béres Alexandra fitneszvilágbajnok, Keszthelyi-Nagy Rita olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok válogatott vízilabdázó, aki jelenleg is a TE hallgatója, a kajakozó olimpiai bajnok Gyulay Zsolt valamint a szintén olimpiai aranyérmes ökölvívó, Kovács István is a TE Alumni nagykövete lett.

fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!