Szórakozva sportoltak – óriásit robbant az EFOTT Sportsziget
2021. augusztus 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Rengetegen keresték fel az EFOTT kísérő programjaként rendezett Sportszigetet, ahol a 13 állomásból álló akadálypályán számos izgalmas sportágat próbálhattak ki az érdeklődők. Folytatás szeptemberben a Vaddisznó Kupán, a BHSE sporttelepén, azt a versenyt is kár lenne kihagyni. 

Az EFOTT múlt csütörtökön kezdődött és az esemény nyitónapján a Testnevelési Egyetem rektora, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos is beszédet mondott, ill. pódiumbeszélgetésen vett részt a Digitális Jólét program csapatának szervezésében.

Szórakozva sportoltak – óriásit robbant az EFOTT Sportsziget

Pódiumbeszélgetés a DJP szinpadán az EFOTT nyitónapján 

Fiatalosan fogalmazva: A tomboló kánikula ellenére ezerrel pörgött az augusztus 11. és 15. között a Velencei-tónál megrendezett Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) a Sportsziget, ahol 13 sporttevékenység közül választhattak az érdeklődők. A különböző mozgásformákat kipróbálók egy sportútlevélbe gyűjthettek pecséteket, amelyeket egy-egy állomás teljesítése után kaptak. A pecséteket később a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség (MEFS) jobbnál jobb ajándékaira válthatták be a résztvevők. A legkitartóbbak mind a 13 állomáson keresztülverték magukat.

Szórakozva sportoltak – óriásit robbant az EFOTT Sportsziget

Óriásit robbant az EFOTT Sportsziget

A hagyományos sportágak mellett – vívás, súlyemelés – a fiatalok körében egyre népszerűbbeket is kipróbálhattak a jelenlévők. Hatalmas volt az érdeklődés a SUP, a lézerlövészet és a sárkányhajó iránt, de a különlegességnek számító dartsfoci és szumóbirkózás is nagy sikert aratott. A Vaddisznó-akadálypályával – amelyen gyűrűn kapaszkodva kellett végigmenniük a vállalkozó kedvűeknek – csak a legizmosabbak tudtak megbirkózni.

Szórakozva sportoltak – óriásit robbant az EFOTT Sportsziget

A Vaddisznó Kupa az ősz egyik legizgalmasabb eseményének igérkezik. Nevezz TE is!  

A szervezők ígérik, a jövő évi EFOTT-on még több és izgalmasabb kihívással találkozhatunk, de szerencsére nem kell 2022 nyaráig várnunk, hogy megméressük magunkat.

Szeptember 25-én a Vaddisznó-kupa keretében ugyanis négy versenyszámban, futásban, lézerlövészetben, OCR sportban, továbbá sáros árkok leküzdésében is próbára tehetitek magatokat. A szabadtéri sportnapra – amelyen a versenyzés mellett az egyéb sport tematikájú kisérő programok és persze a bulizás is legalább akkora súlyt kap – ide kattintva jelentkezhettek.

Szórakozva sportoltak – óriásit robbant az EFOTT Sportsziget

Remekül sikerült az EFOTT Sportsziget (Fotó: Czakó Viktória)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!