A sport, és ami mögötte van – képzés a Testnevelési Egyetemen
2021. augusztus 4.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Farkas Péter vezetésével ismét elindul a Nemzetközi Sportkapcsolatok–Sportdiplomácia szakirányú továbbképzés a Testnevelési Egyetemen.

Nemzetközi Sportkapcsolatok-Sportdiplomácia szakirányú továbbképzés

A Testnevelési Egyetem által a Magyar Olimpiai Bizottság és a Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésével megvalósuló Nemzetközi Sportkapcsolatok–Sportdiplomácia szakirányú továbbképzés célja olyan szakemberek képzése, akik a nemzetközi sportéletben magas szintű sportdiplomáciai ismeretek birtokában, a fair play szellemében képesek szolgálni a sport ügyét, és képviselni hazájuk érdekeit.

Farkas Péter, a képzés vezetője: „A Nemzetközi Sportkapcsolatok-Sportdiplomácia szak a TE legmagasabb szintű képzése a doktori iskola mellett, amelyre ennek megfelelően kiváló hallgatókat várunk. Az előző években ez várakozásainkat felülmúlva sikerült, kitűnő tudású és személyiségű hallgatók jelentkeztek a képzésre változatos szakterületekről. Az összekötő kapocs köztük az ambíció és a sport szeretete volt. Ez a színvonal nekünk, oktatóknak is óriási kihívás, egyben nagyszerű feladat. Egyetemünk mindig is híres volt kitűnő tanárairól, mellettük ezen a szakon a diplomácia, a nemzetközi kapcsolatok, a sportdiplomácia legelismertebb szakemberei is tartanak órákat. Reméljük, legközelebb ennek ön is részese lesz! Várjuk szeretettel!”

Dóczi Tamás: „A sport és a diplomácia a XXI. században sokféleképpen kapcsolódik. Változnak, bővülnek a célok, a formák, a résztvevők  differenciálódnak. Ilyen körülmények között fontos, hogy azok, akik e globális sportvilágban, nemzetközi területen szeretnék megtalálni és megállni a helyüket (sportszervezetekben, kormányzati pozíciókban), tisztában legyenek a globális sportrendszer komplexitásával, a sport társadalmi és diplomáciai szerepének sokrétűségével, valamint azzal, hogy a rendszer szereplőinek működését, döntéseit és fejlődését milyen keretek, szempontok és érdekek határozzák meg. A Nemzetközi Sportkapcsolatok-Sportdiplomácia képzés az ehhez szükséges tudományos-szakmai-gyakorlati kompetenciák fejlesztését célozza.”

Dr. habil. Kádár Judit Ágnes: „A sportdiplomácia a sport felől erősíti a nemzetközi gazdasági, kulturális és politikai kapcsolatokat időnként ott is, ahol más területek átmenetileg nem hatékonyak. A nemzetközi kapcsolatok felől a sport kiugróan dinamikus és pozitív terület, amely főként az úgynevezett soft diplomacy által gazdaság-élénkítő, segíti a regionális egyenlőtlenségek leküzdését és az emberi esélyegyenlőség megvalósítását. A hallgatók már jelentős szakmai tapasztalattal felvértezett ambiciózus emberek, a képzés pedig nagyon színes, interdiszciplináris, így mindenki megtalálja a számára érdekes területet, és elismert szakemberektől sajátíthatja el a kevésbé ismert területek releváns tudását is. Önismeret- és fejlesztés szempontjából új készségek, kihívások és problémamegoldás áll a képzés középpontjában."

Dr. Sterbenz Tamás: „Képzésünket ajánljuk minden olyan sportszakembernek, aki szeretne megismerkedni a nemzetközi kapcsolatok és a nemzetközi sport fejlődésével és jelenlegi helyzetével, a diplomácia történelmi, szervezeti és jogi szempontjaival, valamint annak alkalmazásával. A program diplomásainak a képzés lehetőséget nyújt a professzionális tudás és készségek felhasználására a sportpiac különféle szegmenseiben.”

A képzés részleteiről itt olvashat.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!