Kollektív szerződést írt alá a TE és a Szakszervezet
2021. július 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szerda délelőtt az Egyetem Róma termében látták el kézjegyükkel az érintettek az új kollektív szerződést, amely rendezi a Testnevelési Egyetem modellváltást követő foglalkoztatási rendszerét.

Kollektív szerződést írt alá a Testnevelési Egyetem és a Szakszervezet

A 2021. augusztus 1-től modellt váltott Testnevelési Egyetem (TE) és az intézményben működő szakszervezet rövid – két hónapos –, zökkenőmentes tárgyalás után ma aláírta az augusztus 1-jétől életbe lépő kollektív szerződést. Az eseményen jelen volt Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos rektor, Dr. Genzwein Ferenc kancellár, Dr. habil. Sterbenz Tamás általános rektorhelyettes és Vizkeleti László, az FDSZ-TE intézményi szervezet elnöke.

Mivel a Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-től a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány működteti, a munkáltatóra, valamint a dolgozókra a közalkalmazotti jogviszony helyett a munka törvénykönyvének előírásai vonatkoznak. A TE rektora és kancellárja, továbbá az FDSZ-TE intézményi szervezete elnöke kézjegyével ellátott dokumentum nagyobb biztonságot jelent a munkáltatónak és a munkavállalónak egyaránt. Ezzel rendezték a TE, immáron a munka törvénykönyve és a kollektív szerződés keretei között működő új foglalkoztatási rendszerét.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!