Medical Fitness tudományos workshop (meghívó)
2016. szeptember 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Meghívó a „Medical Fitness: A mozgásterápia és az orvosi diéta integrációja a gyakorlóorvos szemszögéből” tudományos workshopra, melynek időpontja 2016. október 8.,10:00 - 14:00, helyszíne a Testnevelési Egyetem.

Az orvostudomány mozgásterápiával kapcsolatos álláspontja jelentős változásokon megy keresztül. A szövődmény nélkül lezajlott myocardialis infarktus utáni korai mobilizáció, illetve az intézményi rehabilitációt követő életformaszerű mozgásterápia fontossága jól ismert tény.

Az utóbbi évek randomizált kutatásai azonban egyéb akut kórképek rehabilitációjában is fókuszba helyezték a kontrollált testmozgás szerepét – többek között immár a legfrissebb nemzetközi stroke ellátási guideline-ok is a mielőbbi intenzív testedzést szorgalmazzák!

Nehézséget okoz ugyanakkor a magas színvonalú intézményi rehabilitáció és az otthoni környezetben folytatott testmozgás orvosi kontrollja közötti kapcsolat hiánya: a szakorvosok és a fitnesz szakemberek célja, kompetenciája nem fedi át a „postrehabilitációs mozgásterápia” igényeit.

A fenti dilemma motiválta az Orvosi Diéta és Mozgásterápiás Program létrejöttét, amelynek tapasztalatait - az elmúlt 7 év eredményeinek tükrében - szeretnénk az érintett szakterületeken tevékenykedő kollégák számára tudományos igénnyel bemutatni, amire ezúton tisztelettel meghívjuk!

További információk a hivatalos meghívóban >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!